Τρίτη 19 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Η "α - ταξία" συνεχίζεται...

ΤΙΡΑΝΑ.-

Η συνέχιση της βίας στην Αλβανία, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, δίνει ακόμη πιο "επείγοντα" χαρακτήρα στην επιχείρηση της κυβέρνησης του Φάτος Νάνο να "αποκαταστήσει την τάξη" στη χώρα.

Σύμφωνα με το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο, έξι άτομα, τα οποία κατά τις αρχές ήταν μέλη συμμορίας που καταζητείται, σκοτώθηκαν χτες όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε ενέδρα, στην πόλη Περόντι, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας. Οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης - πιθανότατα μέλη αντίπαλης συμμορίας - άνοιξαν πυρ με υποπολυβόλα και έριξαν χειροβομβίδες εναντίον τους, "γαζώνοντας" τα θύματά τους.

Την περασμένη Παρασκευή, πέντε άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στο Ελμπασάν, ενώ μία μέρα πριν δύο άτομα σκοτώθηκαν στην Αυλώνα κατά την ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις της Αστυνομίας. Συνολικά την περασμένη βδομάδα τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν σε παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Αμυνας έχουν θέσει προθεσμία έως την 30ή Σεπτεμβρίου για όσους κατέχουν όπλα να τα παραδώσουν, ενώ η ανασυγκροτούμενη αλβανική Αστυνομία επιχειρεί εναντίον συμμοριών.

Χτες αναμενόταν να φθάσει στα Τίρανα ομάδα αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουν με τους υπουργούς Αμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών την αναδόμηση των δυνάμεων ασφαλείας της Αλβανίας. Η κυβέρνηση Νάνο αλλά και το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο φαίνεται ότι επιθυμούν να δώσουν όση λιγότερη δημοσιότητα γίνεται στην επίσκεψη, αφού και τα δύο μέρη απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις για την επίσκεψη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ