Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού

Κι ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας κινητοποιούνται ενωτικά και δυναμικά διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, εξελίσσεται ταυτόχρονα και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του αγώνα τους και διαστρέβλωσης των αιτημάτων τους. Τα κεντρικά ΜΜΕ - εφημερίδες και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, "Μέγκα" και "Αντέννα" - εμφανίζουν ως μοναδικό αίτημα των αγροτών, την αντίθεσή τους στα "αντικειμενικά" κριτήρια φορολόγησης και αποκρύπτουν παντελώς το γεγονός, ότι η αγροτιά αγωνίζεται εναντίον των αντιαγροτικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας να μην εφαρμοστούν και να προστατευτεί η ελληνική γεωργία.

Ο αποπροσανατολισμός αυτός βολεύει και την κυβέρνηση και τη ΝΔ, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να σμικρύνει το εύρος και την ουσία των αγωνιστικών αιτημάτων, περιορίζοντάς τα αποκλειστικώς στο φορολογικό. Είναι φανερό, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει - εκμεταλλευόμενο τον ξεσηκωμό των αγροτών - να έχει μικροκομματικά οφέλη. Δε θέλει, όμως, να πληγεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί τα προβλήματα και με την οποία συμφωνεί απολύτως.

Οι αγρότες, όμως, γνωρίζουν πλέον, ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η επίθεση της ΕΕ, δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα και γρήγορα θα βάλουν "κάθε κατεργάρη στον πάγκο του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ