Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε το κουκούλωμα
  • Με τροπολογία, που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή, παραδίδονται άσπιλοι στην κοινωνία όσοι ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ
  • ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη την καταψήφισαν, επειδή δεν κάλυπτε και όσους ήταν αναμειγμένοι στα σκάνδαλα ΑΓΕΤ και υποκλοπών

Την παύση κάθε ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί κατά των μη πολιτικών προσώπων, που κατηγορούνταν για πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την οποία προέβλεπε τροπολογία υπογεγραμμένη από τους Δ. Δημοσθενόπουλο, Ν. Αθανασόπουλο, Χ. Δαμιανίδη, Μ. Θωμά και Γ. Γιαννακόπουλο, ψήφισε η Βουλή, ύστερα από θυελλώδη συζήτηση που άρχισε προχθές μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι, με ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησαν ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη.

"Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική του κουκουλώματος, που ξεκίνησε με το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του πρωθυπουργού", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αν. Σκυλλάκος και πρόσθεσε: "Εμείς το καταδικάσαμε, μιλήσαμε για αμοιβαίο κουκούλωμα, γιατί υπάρχουν ευθύνες και από την άλλη πλευρά. Τώρα απλώς έχουμε την τελευταία φάση της επέκτασης του κουκουλώματος και για τους "ημετέρους". Αυτό το περιμέναμε. Το καινούριο είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας και της Πολιτικής Ανοιξης, που συμφωνούν ουσιαστικά σ' αυτή την κατεύθυνση, ανεξάρτητα αν την καταψηφίζουν. Εδώ υπάρχει συμπαιγνία και συναίνεση για τη λήθη του παρελθόντος. Εμείς καταδικάζουμε και την τροπολογία και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη στάση των δύο άλλων κομμάτων".

Η τοποθέτηση του Αντ. Σκυλλάκου προκάλεσε την μήνιν των βουλευτών των αστικών κομμάτων, που με το θράσος των ενόχων επιτέθηκαν ενορχηστρωμένα κατά του ΚΚΕ, με τον τόνο να δίνει ο καταδικασθείς για την υπόθεση του καλαμποκιού Ν. Αθανασόπουλος,αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Πεπονής.Πιο προκλητικός από όλους, ο Ν. Αθανασόπουλος, που, αδυνατώντας να βρει σοβαρά επιχειρήματα, είπε: "Υπηρετήσαμε την πατρίδα"!!

"Γιατί να σταματήσει η δίωξη για τον κύριο Μητσοτάκη και θα παραπεμφθεί ο κύριος Γρυλλάκης; Περιλαμβάνεται στη ρύθμιση; Γιατί δεν περιλαμβάνεται;", ήταν η αντίρρηση της Πολιτικής Ανοιξης που εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Αντ. Λεντάκης. Από τη μεριά τους, οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για επιλεκτικές ρυθμίσεις. "Αυτό δεν είναι ίση μεταχείριση", ήταν το παράπονο του εκπροσώπου της ΝΔ Κ. Κωνσταντινίδη.

Το ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επέκταση της ρύθμισης σχετίζεται άμεσα με την εκκρεμούσα απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος καλείται να αποφανθεί αν η αναστολή της δίωξης των πολιτικών προσώπων για ΑΓΕΤ και υποκλοπές παρακολουθεί και τους συμμετόχους. "Εάν ο Αρειος Πάγος αποφανθεί ότι παρακολουθεί η αναστολή τους συμμετόχους, δεν υπάρχει χρεία νομοθετικής ρύθμισης", ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι εξίσου προκλητική τροπολογία, που επέτρεπε σε ήδη καταδικασθέντες να διορίζονται σε δημόσιες θέσεις, αποσύρθηκε τελικά, μπροστά τη γενική κατακραυγή. Κάτι που, φυσικά, δεν αποκλείει το να επανέλθει σε προσφορότερο χρόνο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβλήθηκε η υπόθεση της Α. Ηλία(2005-05-31 00:00:00.0)
Μπαράζ παραπομπών(2005-02-02 00:00:00.0)
Δικομματική κόντρα εντυπώσεων για το «πόθεν έσχες»(2003-07-31 00:00:00.0)
"Παγώνουν" οι σχέσεις Αρείου Πάγου - Γιαννόπουλου(1997-02-28 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε η τροπολογία στη Βουλή(1996-06-21 00:00:00.0)
Παύση ποινικών διώξεων μέσω τροπολογιών(1995-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ