Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η κυβέρνηση αρνείται τη δημιουργία παιδικού σταθμού

Απέρριψε χτες από του βήματος της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας Ν. Φαρμάκης το αίτημα του συλλόγου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για δημιουργία στο νοσοκομείο παιδικού σταθμού που θα εξυπηρετεί τα παιδιά των εργαζομένων. Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με αναφορά του βουλευτή του Σπ. Στριφτάρη,ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας του παιδικού σταθμού τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο νοσοκομείο υπάρχει η υποδομή για κάτι τέτοιο, δηλαδή ανεξάρτητο κτίριο που φτιάχτηκε γι' αυτό το σκοπό.

Απαντώντας στο αίτημα των εργαζομένων και στον βουλευτή του ΚΚΕ ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι ο σταθμός δεν μπορεί να δημιουργηθεί διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αίτημα για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. "Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε, διακριτικά να αποφασίσουμε για τη λειτουργία παιδικού σταθμού - εννοώ δαπάνες του νοσοκομείου - σ' αυτό το νοσοκομείο μόνο".

- Σπ. Στριφτάρης: Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αρχίσουμε από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων και να το δούμε γενικότερα για όλα τα νοσοκομεία, όπου βέβαια υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

- Ν. Φαρμάκης: Δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους ρύθμιση αυτή την ώρα.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας είπε πως αν οι ενδιαφερόμενοι θέλουν τη δημιουργία παιδικού σταθμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά όχι με δαπάνες του νοσοκομείου μπορούν να προσφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτές θα τους απαντήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ