Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΟΤΤΑΚΗΣ
"Διορισμοί όλο το χρόνο"!
  • Σε πλήρη δράση ο ρουσφετολογικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος
  • Στις 10.000 ανέρχονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεκάδες χιλιάδες οι εποχιακοί
  • Ρουσφέτια και μέσω των μεταθέσεων των δημοσίων υπαλλήλων

Σε πλήρη δράση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο ρουσφετολογικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος κινείται ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα.

Κατ' αρχήν με τους χιλιάδες νέους διορισμούς μονίμων υπαλλήλων στο δημόσιο, οι οποίοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχονται στις 10.000.Από αυτούς μόνο το ένα τρίτο, οι 3.075, θα προσληφθεί μέσω του γραπτού διαγωνισμού, ενώ πάνω από 6.000 θα διοριστούν με τη δοκιμασμένη ρουσφετολογικά και ανέλεγκτη εν πολλοίς μέθοδο των μορίων.

Εκτός από τους 3.064 διορισμούς με τα μόρια που είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ο υπουργός Προεδρίας Γ. Ποττάκης,τις επόμενες μέρες ανακοινώνονται ακόμα 3.000 διορισμοί, οι οποίοι θα γίνουν με τη μέθοδο των μορίων.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Προεδρίας, μιλώντας στον "Φλας", "τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε έναν αριθμό (σ.σ. προσλήψεων) επίσης με μόρια που ολοκληρώνεται τώρα η επεξεργασία τους. Μιλάμε για προσλήψεις που είναι λιγότερες από τον αριθμό που ανακοινώσαμε την προηγούμενη φορά, λιγότερες από 3.000".

Προχωρώντας σε μια επίδειξη... προγραμματισμού και βαθιάς γνώσης των αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών σε προσωπικό, ο Γ. Ποττάκης δήλωσε: "Θα συνεχίζονται για όλο το χρόνο προσλήψεις είτε εποχιακών είτε τεχνικών. Θα γίνονται προσλήψεις, γιατί το επιβάλλουν οι ανάγκες της ζωής και αυτό δεν μπορεί να προγραμματίζεται και να γίνεται μια φορά το χρόνο".

+ΜΒ Παράλληλα επισπεύδονται οι διαδικασίες για το διορισμό των δεκάδων χιλιάδων εποχιακών υπαλλήλων,για τις ανάγκες υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών το καλοκαίρι. Ο υπουργός Προεδρίας δήλωσε χτες ότι εντός του Μαρτίου θα γίνουν δύο συνεδριάσεις της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών, με σκοπό να "κρίνουμε το εποχιακό προσωπικό που ζητούν τα υπουργεία και οι φορείς που έχουν ανάγκες εποχιακού προσωπικού".

Μεταθέσεις κατά βούληση

Ταυτόχρονα με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς επισπεύδονται και τα ρουσφέτια μέσω των υπηρεσιακών μεταβολών. Η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε προχτές να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των διατάξεων του νόμου που αφορά τις μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Το σύστημα των μεταθέσεων όπως ορίζεται από το νόμο (2247/94) προβλέπει οι μεταθέσεις να γίνονται είτε με αίτηση του υπαλλήλου είτε χωρίς αίτηση (υποχρεωτικές). Οι μεταθέσεις με αίτηση προηγούνται των μεταθέσεων χωρίς αίτηση. Σοβαρές ενστάσεις υπάρχουν όμως τόσο για τα κριτήρια όσο και για τη διαδικασία, τα οποία είναι ανοιχτά στην αυθαιρεσία, με αποτέλεσμα οι μεταθέσεις είτε να χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση "ημετέρων" είτε για δίωξη μη αρεστών.

Συγκεκριμένα ο νόμος ορίζει ότι τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, της συνυπηρέτησης και η εντοπιότητα. Οι συντελεστές βαρύτητας (μόρια) έχουν ως εξής: Η οικογενειακή κατάσταση αξιολογείται με τρία (3) για το σύζυγο, τρία (3) για το πρώτο και πέντε (5) για κάθε επόμενο ανήλικο τέκνο. Η ηλικία των ετών 40, 41 - 50 και 51 - 60 αξιολογείται με τους συντελεστές ένα, δύο και τρία αντίστοιχα.

Ωστόσο οι μεταθέσεις θα γίνουν με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται με κοινή απόφαση των υπουργών Προεδρίας και του οικείου υπουργού, στα οποία όμως επιτρέπεται να προστεθούν μέχρι... τρία κριτήρια και να καθοριστεί και ο συντελεστής, όπως βολεύει τον κάθε υπουργό. Επίσης, στον κάθε υπουργό παρέχεται η δυνατότητα εξαιρέσεων από μεταθέσεις ή προσωρινής αναστολής είτε όποια άλλη λεπτομέρεια θέλει.

Π. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο σύστημα προσλήψεων(2004-06-18 00:00:00.0)
Εγιναν ρουσφετολογικές προσλήψεις(1996-03-30 00:00:00.0)
"Οψεις" ρουσφετολογικής πολιτικής(1995-04-11 00:00:00.0)
Αναζωπυρώνεται το εμπόριο ελπίδων(1995-03-18 00:00:00.0)
Χορός μεταθέσεων(1995-03-02 00:00:00.0)
Ασχημο ξεκίνημα(1995-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ