Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Ολοι μαζί στη μάχη της διάσωσης

Να μη χαθεί ό,τι με κόπο κερδήθηκε

Η μάχη για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου κοντεύει να κερδηθεί. Αυτό στην πράξη δε σημαίνει πως η δουλιά μας για την πλήρη αποκατάσταση των υλικών που επλήγησαν από τη θεομηνία, κοντεύει να τελειώσει. Αντίθετα, θα διαρκέσει πολύ καιρό και θα μας κρατήσει για πολύ σκυμμένους πάνω από τα έγγραφα του αρχείου.Αυτό που κοντεύει να τελειώσει είναι η πρώτη φάση της διάσωσης, δηλαδή το στέγνωμα και ο καθαρισμός και του τελευταίου χαρτιού που κινδυνεύει από το χρόνο και τη μούχλα.

Αυτό που τώρα επείγει είναι η σωτηρία ενός τμήματος του αρχείου, που κινδυνεύει άμεσα. Πρόκειται για το υλικό που τις πρώτες μέρες φυλάχτηκε σε ψυγεία, ώστε να σταματήσει εκείνη τη στιγμή η περαιτέρω καταστροφή του. Τα τελευταία 420 κιβώτια περιμένουν από όλους μας τη σωτηρία από τον ύπουλο εχθρό: τη μούχλα. Αυτή η εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, γιατί δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί άλλο η παραχώρηση των ψυγείων, όπου φυλάγονται, αλλά και επειδή η κάθε μέρα που περνά δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια για την τελική διάσωσή τους.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτής της φάσης προκαλεί σοβαρή δυσκολία και στην οργάνωση της δεύτερης και τρίτης φάσης, οι οποίες έχουν καθυστερήσει κατά ένα μήνα και πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα,πριν αρχίσουν οι ζέστες. Γιατί, αν καθυστερήσουν, δημιουργείται κίνδυνος να χαθεί όλη η δουλιά που έγινε μέχρι τώρα.Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αυξημένη προσφορά εθελοντικής εργασίας, η οποία όμως δεν είναι αρκετή.

Είναι, λοιπόν, επείγουσα ανάγκη να τελειώσει το στέγνωμα και αυτού του τμήματος. Αυτό απαιτεί κάθε μέρα την εργασία δεκάδων εθελοντών και εθελοντριών, πρωί και απόγευμα.

Γι' αυτό οι υπεύθυνοι για τη διάσωση του αρχείου απευθύνουν για μια ακόμη φορά έκκληση,να υπάρξει η απαιτούμενη ανταπόκριση στην πιεστική ανάγκη για καθημερινή προσφορά εθελοντικής εργασίας.Καλούν τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και όποιον προοδευτικό πολίτη θεωρεί χρέος απέναντι στην Ιστορία τη διάσωση του αρχείου να βάλουν ως πρώτη προτεραιότητα της δουλιάς τους την προσφορά για τη διάσωση. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος και οι ρυθμοί της δουλιάς ανέβηκαν. Η δουλιά για τη διάσωση όμως δε θέλει λίγους, μας θέλει όλους. Η ανάκαμψη των τελευταίων ημερών δείχνει ότι μπορούμε να νικήσουμε το χρόνο, αν η διάσωση του αρχείου γίνει υπόθεση όλων μας. Για να μη χαθεί ό,τι με κόπο κερδήθηκε ως τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ