Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιδόσεις υποτέλειας

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει παράπονα. Αν ποτέ φτάσουμε στο σημείο οι κυβερνήσεις των αποικιών να βαθμολογούνται - όχι μόνο για το κατά πόσο τις εκτελούν, αλλά και - για το πόσο σαφείς είναι οι εντολές που δέχονται από τους αποικιοκράτες τους, όσον αφορά το πώς θα κινηθούν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, σίγουρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις των "επιμελέστερων μαθητών" της εξάρτησης. Η τελευταία "επιτυχία" της στον τομέα της υποτέλειας και της υποταγής ήρθε στο προσκήνιο μόλις χτες. Φρόντισε γι' αυτό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γ. Κρίστοφερ, με την επιστολή του προς τον Ελληνα ομόλογό του, σχετικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Στην εν λόγω επιστολή, οι διαταγές του Λευκού Οίκου προς την κυβέρνηση, και για τα θέματα που πρέπει να τεθούν κατά την ελληνοαλβανική συνάντηση και για τον τρόπο που πρέπει να τα χειριστεί η ελληνική πλευρά, είναι αναλυτικότατες... Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ψελλίσει τίποτα περί παρέμβασης κλπ. Και όχι μόνο αυτό. Ενώ η επιστολή έχει σταλεί εδώ και 15 περίπου μέρες, η αποκάλυψη της ύπαρξής της αντιμετωπίστηκε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης με τη φράση "δε γνωρίζω" το θέμα...

Είναι και αυτή άλλη μια εκδήλωση της "εθνικά ανεξάρτητης" εξωτερικής πολιτικής, που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι δεν αντιλαμβάνεται να της ασκείται "καμία πίεση" από τους συμμάχους και εταίρους της. Στο σημείο αυτό, είναι απόλυτα ειλικρινής. Διότι, για να αντιλαμβάνεσαι ως πίεση την ανοιχτή επέμβαση και τις "συστάσεις" των ΗΠΑ και των Βρυξελλών σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να εφαρμόζεις μια πολιτική, που να αντίκειται σ' αυτές τις "συστάσεις".

Βέβαια, η κυβέρνηση, ούτε γι' αστείο, δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως προς το παραπάνω. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δηλαδή στην εποχή του Νάιλς και του "χέρι χέρι με τον Κλίντον", πριν από κάθε επέμβαση των "συμμάχων", προηγείται πρόσκληση της κυβέρνησης για να τη φωτίσουν με τις υποδείξεις τους! Από τη στιγμή, λοιπόν, που το ΠΑΣΟΚ ζητά εναγωνίως την παρέμβαση του Κλίντον στο ζήτημα των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Την ώρα που καθιστά τη χώρα ξέφραγο αμπέλι των κάθε λογής διαμεσολαβητών για το Σκοπιανό και η υπόθεση των σχέσεων Ελλάδας - Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας καθορίζεται από τους κάθε κυρίους Νίμιτς. Από τη στιγμή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν, είναι φανερό ότι η υποτέλεια και η εξάρτηση θα εκδηλώνονται με τον πλέον ανερυθρίαστο τρόπο.

Το ζήτημα δεν είναι, λοιπόν, η στάση της κυβέρνησης. Η τακτική της τελευταίας είναι ταυτισμένη με την αντίληψη εκείνων, που θεωρούν την Ελλάδα κάτι σαν το 53ο αστέρι της "αστερόεσσας". Είναι οι ίδιοι, που μετατρέπουν τα Κύθηρα και την Καλαμάτα σε πεδία άσκησης των Ράμπο. Αυτό που έχει σημασία είναι η αντίσταση του λαού της χώρας μας. Εκεί θα κριθεί η ανεξαρτησία του τόπου και όχι στις - ανύπαρκτες ακόμα και σε φραστικό επίπεδο - κυβερνητικές κορόνες περί "εθνικής κυριαρχίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο ενεργός συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2005-10-18 00:00:00.0)
Δύο γραμμές υποτέλειας(1997-09-23 00:00:00.0)
Η δουλοπρέπεια ως "φυσικό φαινόμενο"(1997-07-29 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα σημάδια της υποτέλειας(1996-07-07 00:00:00.0)
Δυόμισι χρόνια... "ευχάριστης" υποτέλειας(1996-02-04 00:00:00.0)
Σκοπιμότητες και - λίγες - ελπίδες(1995-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ