Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περίεργη παρέμβαση Ράλλη

Ζητά από τη ΝΔ να αλλάξει τακτική στην τρίτη ψηφοφορία (!)

Προβλήματα στη ΝΔ, κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων, δημιουργεί η χτεσινή περίεργη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ράλλη,λίγα 24ωρα πριν την τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Με μια αιφνιδιαστική δήλωσή του χτες στο "Μέγκα", ο Γ. Ράλλης, ο οποίος από ορισμένους θεωρείται ότι εκφράζει και τη βούληση του Κ. Καραμανλή,κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να αλλάξει τακτική και να αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, επέκρινε την επιδίωξη της ηγεσίας της ΝΔ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, γιατί "έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Σύνταγμα και συνεπώς με τις καταστατικές αρχές της ΝΔ" (!).

Στην τρίτη εκλογή, πρόσθεσε, η ΝΔ πρέπει να αλλάξει τακτική και να αφήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ετσι, κατέληξε ο Γ. Ράλλης, ο Κ. Στεφανόπουλος θα εκλεγεί με πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του κύρους του.

Απαντώντας στην υπόδειξη του Γ. Ράλλη, ο γγ της ΚΟ της ΝΔ Στ. Δήμας αρκέστηκε να επαναλάβει τη γνωστή θέση του κόμματος ότι δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ