Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, ορκίστηκε χτες ο Κωστής Στεφανόπουλος, πέμπτος από τη μεταπολίτευση Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχθείς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος συμπλήρωσε εξηντάχρονη παρουσία στη δημόσια ζωή της χώρας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι αρχηγοί των κομμάτων, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και προκαθήμενοι ξένων δογμάτων.

Τη συνεδρίαση του Σώματος άνοιξε ο Α Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κρητικός, που ανακοίνωσε επισήμως την παραίτηση από το προεδρικό αξίωμα του Κ. Καραμανλή. Ταυτοχρόνως ο Β Αντιπρόεδρος της Βουλής Παυσανίας Ζακολίκος συνόδευσε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τα οποία όρκισαν τον Κ. Στεφανόπουλο.

Τον Κ. Στεφανόπουλο συνόδευσαν στην αίθουσα της Βουλής ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Απ. Κακλαμάνης.Μετά την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Ακολούθως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υπεδέχθη ο απερχόμενος Πρόεδρος Κ. Καραμανλής.

O απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, στην προσφώνησή του αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Κ. Στεφανόπουλου τόνισε ότι η αποστολή του προσλαμβάνει ηυξημένη σημασία κάτω από τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στους πολιτικούς δεσμούς του με τον απερχόμενο, απέδωσε σ' αυτόν την "οικονομική ανάπτυξη, τη θεμελίωση της δημοκρατίας και την είσοδο της χώρας στην ευρωπαϊκή κοινότητα" και σημείωσε την αισιοδοξία του για το μέλλον του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ