Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΤΣΕΝΤΟΥΡΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μαχητικό μήνυμα

|εα1 - Ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία των 30 σωματείων για τη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής;|τε

- Τα προβλήματα των εργαζομένων βρίσκονται σε συνεχή όξυνση. Οι απολύσεις και η συνακόλουθη ανεργία, η ακρίβεια και η προσπάθεια να παρθούν πίσω κατακτήσεις των εργαζομένων είναι ζητήματα πρώτης γραμμής από ό,τι φαίνεται για την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές. Σε αυτή τη συντηρητική επέλαση οι εργαζόμενοι απαντούν με τους αγώνες τους που δεν έχουν καθόλου σταματήσει. Το ζητούμενο όμως είναι στη συνεχή και ολομέτωπη επίθεση να αντιτάξεις τη συνεχή και συντονισμένη αντίσταση. Λογικά αυτό το ρόλο πρέπει να παίξουν οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Η πλειοψηφία όμως της ΓΣΕΕ, και του ΕΚΑ, έχουν επιλέξει άλλο δρόμο. Της συρρίκνωσης των αιτημάτων, της σεναριολογίας, του "κοινωνικού εταιρισμού" και της υποταγής στις εντολές κυβέρνησης και ΣΕΒ, όπως περίτρανα δείχνει η διετής σύμβαση, και η φετινή της κατάληξη του 4+σν4%. Η Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων της Αθήνας, έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει προοπτική και διέξοδο στους εργαζόμενους.

|εα1 - Ποιο είναι το μήνυμα του Παναθηναϊκού Συλλαλητηρίου την Τρίτη 14 του Μάρτη, 6μ.μ. το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος;|τε

- Γίνεται για να εκφραστεί και με αυτό τον τρόπο η διάθεση των εργαζομένων, να προβάλουν αγωνιστικά και να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Γίνεται για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, με την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους. Θέλουμε να ακουστούν τα πραγματικά προβλήματα και η απαίτηση των εργαζομένων για άμεσες λύσεις σε αυτά. Να ακουστεί ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν και από τις ηγεσίες αγωνιστική στάση. Θα είναι το μαχητικό μήνυμα των εργαζομένων προς κάθε κατεύθυνση ότι γι' αυτούς η ταξική αγωνιστική στάση είναι μονόδρομος.

|εα1 - Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της προσπάθειας αυτής;|τε

- Η απόφαση των σωματείων που συγκροτούν αυτή την προσπάθεια είναι να απευθυνθούν σε όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους, να τους καλέσουν σε συνεχή συσπείρωση και αγωνιστική διεκδίκηση των προβλημάτων. Από κοινού να παρεμβαίνουμε σε κάθε ζήτημα ειδικότερο ή γενικότερο των εργαζομένων. Ηδη χτες κάναμε πικετοφορία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ, στους συνταξιούχους. Η αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε κλάδους και χώρους δουλιάς που έχουν ξεχωριστά οξυμένα προβλήματα. Στόχος μας, επίσης, είναι η καθημερινή, ουσιαστική παρέμβαση στα προβλήματα, αλλά και η κορύφωσή των αγώνων σε ανώτερες μορφές πάλης, όταν κριθεί απαραίτητο. Σημαντικός στόχος είναι να κερδίζονται, στο δρόμο της ταξικής πάλης, όλο και περισσότερα σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Με τη στάση μας και με τη δράση μας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι και πάλι την εμπιστοσύνη τους προς τα συνδικάτα. Εμπιστοσύνη που έχει κλονιστεί από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Να επιδράσουμε στην κατεύθυνση αλλαγής των συσχετισμών στα ανώτερα όργανα. Να δείξουμε έμπρακτα ότι εδώ είναι και η προοπτική.

Ντ. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμπάνια ενημέρωσης των νέων εργαζόμενων (1995-03-19 00:00:00.0)
Αγώνες για το σήμερα και το αύριο των αγροτών (1995-03-12 00:00:00.0)
Κι εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε! (1995-03-12 00:00:00.0)
Οι καλλιτέχνες έχουν δικαιώματα μόνο στα χαρτιά (1995-02-26 00:00:00.0)
Το κακό έχει περισσέψει (1995-02-23 00:00:00.0)
Παλεύουμε καθημερινά και αισιοδοξούμε (1995-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ