Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ

ΨΩΜΙ: Ψωμί για τρεις μέρες θα παράγουν και θα διαθέσουν στην κατανάλωση την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μάρτη τα αρτοποιεία Αθήνας και Πειραιά. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών - Προαστίων και το Σωματείο Ν. Πειραιώς, το Σάββατο 25 Μάρτη ημέρα του Ευαγγελισμού, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά και δε θα δεχτούν ούτε φαγητά για ψήσιμο.

ΚΑΥΣΙΜΑ: Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη βδομάδα θα παραμείνουν για μια ακόμη βδομάδα οι χονδρικές τιμές πώλησης (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) των βενζινών και των ντίζελ. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΠ, το αμετάβλητο των χονδρικών τιμών οφείλεται στη μικρή μείωση των διεθνών τιμών που αντισταθμίστηκε από την αντίστοιχη άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής. Στη διάρκεια συνάντησης που είχαν χτες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠ, Μ. Δασκαλάκη, συζητήθηκε το θέμα της πρόσφατης επιβολής ανώτατων τιμών πώλησης καυσίμων στο Νομό Κυκλάδων. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μέτρο στους πρατηριούχους των Κυκλάδων, ενδέχεται τις επόμενες μέρες να αυξηθούν κατά δύο δραχμές το λίτρο οι ανώτατες τιμές πώλησης (οι σημερινές αντιστοιχούν σε 198 δραχμές το λίτρο για τη σούπερ και 184 δραχμές το λίτρο για την αμόλυβδη), ενώ την ερχόμενη βδομάδα δεν αποκλείεται να αποσυρθεί το μέτρο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνησης Οικονομολόγων υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για την οικονομική τακτοποίηση των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), καθώς και η προθεσμία για την εγγραφή νέων μελών λήγει στις 2 Απρίλη,ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές του ΟΕΕ στις 28 Μάη.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Την πλήρωση θέσεων προσωπικού σε μια σειρά Επιμελητήρια προκήρυξε το υπουργείο Εμπορίου με σχετικές αποφάσεις - προκηρύξεις. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, οι θέσεις που προκηρύχτηκαν (μια σε κάθε Επιμελητήριο) αφορούν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, το Επιμελητήριο Λασηθίου, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και το Επιμελητήριο Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ