Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ
Αιτία των κινητοποιήσεων τα σωρευμένα άλυτα προβλήματα

"Τα "αντικειμενικά κριτήρια" με τις θλιβερές παρενέργειες και αδικίες τους που πλήττουν τη σοβαρότητα και αξιοπιστία του ίδιου του φορολογικού νόμου είναι η αφορμή των κινητοποιήσεων. Αιτία είναι τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα των κλάδων που αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις". Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, η οποία τονίζει ότι συμμετέχει στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, με αίτημα να δείξει η πολιτεία το ενδιαφέρον που πρέπει προς τις ΜΜΕ, ανάλογα με τη συνεισφορά τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.

"Αυτές οι κυβερνήσεις, οι οποίες ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το φάρμακο κατά της φοροδιαφυγής και της καλής λειτουργίας της αγοράς είναι η δραματική συρρίκνωση των ΜΜΕ, οραματίζονται μια αγορά γεμάτη από σούπερ μάρκετ στα χέρια πολύ λίγων", επισημαίνεται. Ειδικότερα για τον κλάδο τους που μετρά 20.000 επιχειρήσεις, καταγγέλλουν ότι ακόμα περιμένουν να εφαρμοστεί η υπόσχεση της κυβέρνησης για κατάργηση του δημοτικού φόρου 5% στα προϊόντα που πωλούνται σε πακέτο, όταν τα ίδια προϊόντα πωλούνται αφορολόγητα από τα σούπερ μάρκετ.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι η υπερφορολόγηση των ΜΜΕ δε θα δημιουργήσει αποθεματικά για τη μείωση των ελλειμμάτων, την αύξηση των μισθών τους και το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Αντίθετα, θα διοχετευτούν σε "σωστά" κανάλια για δήθεν επενδύσεις, για να εξυπηρετήσουν τις περίφημες πελατειακές σχέσεις και υποχρεώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ