Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι λογιστές συμπαραστέκονται στους αγώνες

Την πλήρη συμπαράσταση στους αγώνες των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών, εκφράζει με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Η ΠΟΛ καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια να στραφούν οι εργαζόμενοι κατά των κινητοποιήσεων και ασκεί κριτική σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ που συμπαρατάχτηκαν με τις κυβερνητικές θέσεις. Η ΠΟΛ για μια ακόμη φορά καταγγέλλει τα "αντικειμενικά" κριτήρια φορολόγησης σαν άδικα και ζητά δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με την οποία ο καθένας θα συνεισφέρει ανάλογα με την περιουσιακή και εισοδηματική του κατάσταση.

Αναφερόμενη η ανακοίνωση της ΠΟΛ στις τελευταίες κινητοποιήσεις επισημαίνει ότι πρόκειται για αγώνες δίκαιους, γιατί στρέφονται ενάντια σε μια πολιτική που βλάπτει τους πολλούς και ωφελεί τους λίγους. Επισημαίνεται ότι με τα μικρομεσαία στρώματα και οι αγρότες με τα συλλαλητήρια, το κλείσιμο των καταστημάτων και τις άλλες μορφές αγώνα, είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στην ανάλγητη οικονομική - φορολογική πολιτική που όχι μόνο μειώνει δραστικά το εισόδημά τους, αλλά οδηγούνται σε πλήρη αφανισμό.

Πυροσβεστική παρέμβαση για το θέμα των "αντικειμενικών" κριτηρίων υπήρξε χτες από την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων. Με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο ο πρόεδρος της (ΚΕΕ) ζητά από τον πρώτο να δεσμευτεί ότι το μέτρο των αντικειμενικών κριτηρίων θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα παύσει να ισχύει μόλις αναδιοργανωθεί η υπηρεσία ορίζοντας επακριβώς το χρόνο. Ζητά επίσης να εξευρεθεί τρόπος, ώστε μέχρι την κατάργηση του νόμου, ο τελευταίος να εφαρμοστεί όχι άκαμπτα και ανελαστικά, αλλά με την ευελιξία που επιβάλλεται να επιδεικνύεται σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερου χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ