Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξοντωτική για τους ενοικιαστές η απελευθέρωση

Το 19% από το σύνολο των εξωστικών αγωγών από 1 Γενάρη μέχρι 15 Μάρτη οφείλονται στην απελευθέρωση των μισθώσεων 12ετίας και 9ετίας

Σε κάθε εκατό οικογένειες ενοικιαστών που απειλούνται καθημερινά από την 1η Γενάρη να βρεθούν στο δρόμο λόγω έξωσης, οι δεκαεννιά είναι θύματα της πολιτικής της απελευθέρωσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην αγορά ενοικίων, συνεχίζοντας το έργο της προκατόχου της. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει και επίσημα πλέον από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου, έπειτα από σχετική εντολή της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας. Η εντολή δόθηκε μετά την ένταση που δημιουργήθηκε πριν λίγες βδομάδες μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών για τις επιπτώσεις που προκαλεί η πολιτική της απελευθέρωσης στο χώρο των ενοικίων.

Από τους σχετικούς ελέγχους προκύπτει ότι το 19% των εξωστικών αγωγών που κατατέθηκαν από την 1η Γενάρη 1995 μέχρι και την 15η Μάρτη 1995 μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οφείλονται στην απελευθέρωση (από την 1η Γενάρη) των μισθώσεων που συμπλήρωσαν 12ετία ή 9ετία σύμφωνα με το νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το παραπάνω στοιχείο επιβεβαιώνει στο έπακρο την έντονη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες οικογένειες ενοικιαστών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, ανησυχία που εντείνεται ακόμη περισσότερο αν ληφθεί υπόψη ότι μέχρι το τέλος του 1996 θα απελευθερωθεί πλήρως η αγορά ενοικίων! Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε τα στοιχεία που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι των ενοικιαστών, σύμφωνα με τα οποία στο πρώτο δίμηνο του '95 κατατέθηκαν σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας συνολικά 8.500 εξωστικές αγωγές. Οι αγωγές αυτές εμφανίζονται αυξημένες κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων των ιδιοκτητών, από την 1η Γενάρη μέχρι και την 9η Μάρτη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκαν συνολικά 4.900 εξωστικές αγωγές.Από αυτές - σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες - οι 800(δηλαδή το 16%) αφορούν περιπτώσεις απελευθέρωσης λόγω 12ετίας ή 9ετίας. Από τους ελέγχους του υπουργείου Εμπορίου, βέβαια, η κατάσταση εμφανίζεται ακόμη πιο δυσμενής για τους ενοικιαστές που εμπίπτουν στις διατάξεις περί απελευθέρωσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ