Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σκοτεινές αποκαλύψεις

Eρευνες σε κοινόβια της θρησκευτικής αίρεσης "Αούμ Σίνρι Κίγιο", έφεραν στο φως δεκάδες βαρέλια και σάκους με κυάνιο, φώσφορο, φθόριο, ισοπροπυλική αλκοόλη και άλλα στοιχεία κατάλληλα για την παρασκευή του τοξικού αερίου "Σαρίν"

TOKIO. -

Ενισχύονται οι υποψίες των ιαπωνικών αστυνομικών αρχών για την ενοχή της μυστικιστικής θρησκευτικής αίρεσης "Αούμ Σίνρι Κίγιο" (Υψιστη Αλήθεια) στην υπόθεση της διαρροής του δηλητηριώδους αερίου "Σαρίν" την περασμένη Δευτέρα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του Τόκιο. Οι χτεσινές έρευνες σε κοινόβια της οργάνωσης έφεραν στο φως δεκάδες βαρέλια και σάκους με κυάνιο, φώσφορο, φθόριο, ισοπροπυλική αλκοόλη και άλλα στοιχεία που όπως πιστεύουν οι ειδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του τοξικού αερίου "Σαρίν".

Το ίδιο διάστημα, πληροφορίες που προέρχονται από πρώην μέλη της οργάνωσης "Αούμ Σίνρι Κίγιο" αποκαλύπτουν το σκοτεινό προσωπείο μίας αίρεσης, της οποίας η πραγματική ταυτότητα φαίνεται να απέχει... δεκάδες έτη φωτός από την κυριολεκτική σημασία του ονόματός της (Υψιστη Αλήθεια).

Ενας 64χρονος που ήταν έγκλειστος στο κοινοβιακό παράρτημα της οργάνωσης στο Μιγιαζάκι (νότια Ιαπωνία) περιέγραψε την εμπειρία του στην εφημερίδα "Ασάχι", λέγοντας ότι απήχθη κυριολεκτικά από το κρεβάτι του, απ' όπου βρέθηκε σε δωμάτιο νοσοκομείου της οργάνωσης στο Τόκιο. Εκεί τον ανάγκασαν να παίρνει διάφορα φάρμακα και να πίνει άφθονο ζεστό νερό για να φθάσει σε επίπεδο σωματικής κάθαρσης. Σε λίγο διάστημα, μεταφέρθηκε στο κοινόβιο της οργάνωσης στο "Καμικουισίκι", απ' όπου κατάφερε να αποδράσει μετά από πέντε μήνες στερήσεων, φυσικής και ψυχικής κακουχίας.

Μία 40χρονη Γιαπωνέζα, πρώην οπαδός της αίρεσης, αποκάλυψε στην εφημερίδα"Μαϊνιίτσι" ότι την πρώτη νύχτα στο κοινόβιο της "Αούμ Σίνρι Κίγιο", της ζήτησαν να φέρει μαζί της όλα τα βιβλιάρια τραπέζης, τα μετρητά και τα κοσμήματά της και την έπεισαν να υπογράψει τη διαθήκη της, στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν ρητά ότι η οικογένειά της δε θα χαρακτήριζε την αίρεση υπεύθυνη σε περίπτωση θανάτου της. Τις τρεις πρώτες μέρες τις πέρασε μέσα σε ένα μικρό κελί χωρίς παράθυρα και μετά την ανάγκασαν να δουλεύει επί 18 συνεχείς ώρες!

Αλλα πρώην μέλη της οργάνωσης υποστήριξαν ότι υποβάλλονταν σε "θεραπεία" με ηρεμιστικά ή ενδοφλέβιες ενέσεις και ότι είχαν καταγγείλει τα πάθη τους στις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν, οι οποίες ποτέ μέχρι πρότινος δεν τους πήραν στα σοβαρά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ