Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΜΟΛΟΓΑ: Το επιτόκιο των νέων ομολόγων έκδοσης Μάρτη της ΕΤΕΒΑ καθορίστηκε στο 17% ετησίως για το διάστημα 1 Απρίλη 1995 - 31 Μάρτη 1996. Οι τόκοι των ομολόγων αυτών φορολογούνται. Επίσης, το επιτόκιο των ετήσιων ομολόγων της Εθνικής Στεγαστικής Τράπεζας έκδοσης Μάρτη καθορίστηκε σε 18% ετησίως και οι τόκοι θα φορολογούνται με συντελεστή 15%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε 1.534 εκατ. δραχμές ανήλθαν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς το 1994, έναντι 1.017 εκατ. δραχμών το 1992 και 1.220 εκατ. δραχμών το 1993. Αυτό αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, όπου επισημαίνεται ακόμη ότι από τα κέρδη, 800 εκατ. δρχ., προτείνεται να διανεμηθούν στους μετόχους της Τράπεζας ως μέρισμα, δηλαδή 200 δρχ. ανά μετοχή, έναντι 100 δρχ. το 1992 και 150 δρχ. το 1993. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέσα στον ίδιο χρόνο το σύνολο του ενεργητικού της Τράπεζας αυξήθηκε 85,1 δισ. δρχ. σε 118 δισ. δρχ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ: Η 21η Διεθνής Γενική Εκθεση "Εμπορική Συνέλευση της Σιβηρίας '95" θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σιβηρίας Νοβοσιμπίρσκ από τις 6 μέχρι τις 9 Ιούνη στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού οργανισμού "Siberian Fair". Στην έκθεση θα παρουσιαστούν προϊόντα όπως ποτά, αναψυκτικά, χυμοί, είδη ένδυσης - υπόδηση, έπιπλα γραφείου - οικίας, χαλιά, ηλεκτρικά είδη, φωτιστικά, ιατρικά και οδοντιατρικά μηχανήματα, τηλεπικοινωνιακό υλικό, είδη θέρμανσης, εκδόσεις κλπ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ λέγεται "Technologies for Business Processes" (TBP) και ανήκει στο πρόγραμμα ESPRIT, το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο τετραετές πρόγραμμα - πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η εξασφάλιση ότι η Ευρώπη θα είναι επικεφαλής στην "κοινωνία της πληροφορικής". Το πρόγραμμα θα δίνει πληροφορίες σε όλες τις επιχειρήσεις για τις καλύτερες επιχειρηματικές πρακτικές. Για πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο 9308.301.

MONEY SHOW '95: Από τις 7 μέχρι τις 9 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο "Money Show '95" στη Σόφια. Το αντικείμενο του συνεδρίου που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι η προβολή της επενδυτικής δραστηριότητας των ελληνικών εταιριών στη Βουλγαρία, η ενημέρωση των ελληνικών εταιριών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Βουλγαρία για τα πιθανά προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους και η ενημέρωση του ειδικού επιχειρηματικού τύπου της Ελλάδας για τις επενδυτικές προκλήσεις της Βουλγαρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ