Πέμπτη 6 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακατάλληλοι πυροσβεστήρες στην αγορά

Σωρεία ακατάλληλων πυροσβεστήρων διοχετεύονται καθημερινά στην αγορά από επιτήδειους κερδοσκόπους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των καταναλωτών, με τις "ευλογίες" της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αν και επανειλημμένα έχει καταγράψει τέτοια φαινόμενα δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εμπορίου Μ. Χρυσοχοϊδης,αναφερόμενος στα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων που διενήργησαν το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου, στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης σχετικά με την καταλληλότητα των πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως.

Ειδικότερα, από τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι το 70% (! ) των πυροσβεστήρων που ελέγχτηκαν είναι μη κανονικοί (δηλαδή όχι σύμφωνοι με τις νόμιμες προδιαγραφές) καθώς δεν περιέχουν την προβλεπόμενη ποσότητα κατασβεστικού υλικού.Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της διοχέτευσης ακατάλληλων προϊόντων στην αγορά με στόχο την κερδοσκοπία - πέρα από τους πυροσβεστήρες - επεκτείνεται και σε μια σειρά άλλων βασικών ειδών διατροφής και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η δημόσια υγεία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου απ' την πλευρά της, αν και έχει επανειλημμένα δώσει στη δημοσιότητα τέτοιου είδους στοιχεία, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να αρκείται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών ή διοικητικών κυρώσεων, τακτική που ποτέ μέχρι τώρα δεν απέδωσε. Την τακτική αυτή ακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου και στην περίπτωση των ακατάλληλων πυροσβεστήρων, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων καθώς και στη συνέχιση των ελέγχων σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ