Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χαρακτηρίζει το ελληνικό εμπάργκο κατά των Σκοπίων "πολιτική κίνηση" και προτείνει την αθώωση της Ελλάδας (σελίδα 7).

ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ μεταφέρεται η άγρια διαμάχη για τη μοιρασιά των ρουσφετιών μεταξύ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου (σελίδα 6).

ΠΕΦΤΟΥΝ και οι τελευταίες μάσκες της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, που συμμετέχει ενεργά πια στη διεκπεραίωση των κυβερνητικών αποφάσεων στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης (σελίδα 12).

Ο ΚΑΛΑ οργανωμένος, μαζικός αγώνας των εργαζομένων στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ, έφερε αποτελέσματα, καθώς υποχρέωσε την εργοδοσία σε αναδίπλωση και σε συμφωνία για την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης (σελίδα 13).

ΩΡΑΡΙΟ και συνθήκες εργασίας του περασμένου αιώνα επιχειρεί να επιβάλει, τώρα και με εσωτερικό κανονισμό, στους εργαζόμενους το γερμανικό πολυκατάστημα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ (σελίδα 12).

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ καταβολή αποζημιώσεων απαιτούν οι αγρότες του Νομού Λάρισας, που έπαθαν τεράστιες καταστροφές από τον παγετό (σελίδα 18).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - απάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας στους ψευδείς ισχυρισμούς Λαμπράκη, που δημοσιεύτηκαν σε ένθετο στις εφημερίδες (σελίδα 18).

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ απέκτησε, αρμοδιότητες, όμως, δεν ξέρει αν και πότε θα αποκτήσει. Το Νομαρχιακά Συμβούλιο Αθήνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον Οργανισμό του. Καταψήφισε η ΝΑΣ. Ενστάσεις από τους εργαζόμενους (σελίδα 21).

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ κατά καταπατητών από σήμερα. Θα περιπολεί αρχικά στην Ανατολική Αττική. Στόχος, να διαπιστωθούν οι παρανομίες για να εισπραχτούν τα πρόστιμα. Τα αυθαίρετα θα παραμείνουν (σελίδα 20).

ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ παράξενα βλέμματα στις δουλιές τους και γι' αυτό απέκλεισαν τη συμμετοχή κομμουνιστή δημάρχου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας. Ανάλογο κρούσμα και στη Θεσσαλονίκη (σελίδα 20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ