Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στόχοι αγώνα

Το ψήφισμα του συνεδρίου της οργάνωσης. Ενίσχυση του εργατικού εισοδήματος και των συντάξεων, ΑΤΑ, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων κλπ.

Με ομόφωνο ψήφισμα που ενέκριναν οι αντιπρόσωποι του 25ου απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων,προβάλλουν μεταξύ άλλων τα πιο κάτω αιτήματα: Υγιείς και βιώσιμες λύσεις για τα ασφαλιστικά Ταμεία, σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικάτων και την αλλαγή των ασφαλιστικών νόμων 1902/90 και 2084/92. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις που να προστατεύουν το εργατικό εισόδημα. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της ΑΤΑ. Ανθρώπινες συντάξεις, με την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και ανάλογες ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ - τραπεζών. Να σταματήσει το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου (ΟΤΕ, Σκαραμαγκάς, Ολυμπιακή, ΔΕΗ) και επιστροφή της ΑΓΕΤ στο Δημόσιο. Κατάργηση του Ταμείου εργατοπατέρων. Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναβάθμιση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Τρικάλων σε περιφερειακό. Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων. Διαπλάτυνση και αναβάθμιση της Θεσσαλικής σιδηροδρομικής γραμμής. Αμεση χρηματοδότηση από τον ΟΕΚ, των προγραμμάτων στέγασης των εργαζόμενων, αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων στους υπερήλικες οικοδόμους κλπ.

Με το ίδιο ψήφισμα εκφράζεται η αλληλεγγύη των εργαζομένων στους αγρότες, ενώ - όπως αποφασίστηκε - σε τακτό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων για να συγκεκριμενοποιηθεί παραπέρα το πρόγραμμα δράσης του Εργατικού Κέντρου για την προώθηση των πιο πάνω στόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ