Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Σύμβαση λιτότητας και συναίνεσης

Στα πλαίσια του 3+3% και οι φετινές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ. Αύξηση και διεύρυνση ορισμένων επιδομάτων, για να εμφανιστούν μεγαλύτερες οι αυξήσεις...

Σύμβαση στα μέτρα της επίσημης εισοδηματικής πολιτικής υπογράφει για το 1995 η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,μετά τη χτεσινή απόφαση που πήρε, με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ, η διοίκηση της ομοσπονδίας να αποδεχτεί την πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για τη σύμβαση άρχισε την περασμένη Τρίτη και διακόπηκε δυο φορές για να συνεχιστεί χτες, όπου και κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις ορισμένων "πλευρών"...

Ο Γ. Πολύδερας,οργανωτικός γραμματέας και στέλεχος της ΕΣΚ - ΔΕΗ σημείωσε ότι πρόκειται για μια "σύμβαση ντροπής και συναίνεσης" και τόνισε: "Παίχτηκαν παιχνίδια ισορροπιών για να περάσει αυτή η σύμβαση λιτότητας. Η ΕΣΚ από την αρχή του χρόνου είπε να ξεκαθαριστούν οι στόχοι της ομοσπονδίας και να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για να τους στηρίξουν. Ολες οι άλλες παρατάξεις απέφυγαν να ψηφίσουν πρόγραμμα δράσης στο πρόσφατο Συνέδριο και έχουν ευθύνη για το φαινόμενο να υποκαθιστά την ομοσπονδία η διοίκηση της ΔΕΗ,με τη συναίνεσή μαςκαι παρεμβάσεις ορισμένων συλλόγων, μήπως πάρουν κάποιο επίδομα".

Η ΕΣΚ επέμεινε για μεγαλύτερες αυξήσεις στο βασικό μισθό και έθεσε τέσσερα επιπλέον θεσμικά σημεία, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά. Ζήτησε να μη συσχετιστεί το κονδύλι των αυξήσεων του 1995 με τη σύμβαση του 1996. Να μην εφαρμοστούν με κανέναν τρόπο οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση καθώς και το σχέδιο "ΘΑΛΗΣ". Να ισχύσει ξανά ο νόμος που προβλέπει την αυτασφάλιση των εργαζομένων και να μη γίνει καμιά πρόσληψη στο μέλλον χωρίς διακήρυξη και αδιάβλητο διαγωνισμό.

Η νέα - "επιδοματική" κατά κύριο λόγο - σύμβαση προβλέπει αύξηση 1700 δραχμών στο μισθολογικό κλιμάκιο (μκ) 12 από την 1 Απρίλη και 1766 από την 1 Ιούλη. Δίνεται επίσης ένα γενικό επίδομα 7% σε όλο το προσωπικό, 15% σε τεχνικούς που δεν υπάγονται στα βαριά - ανθυγιεινά, το επίδομα 12% της επικίνδυνης εργασίας υπολογίζεται με βάση το μκ 4, επεκτείνεται από 35 σε 40% το επίδομα τεχνικού προσωπικού που δίνεται και στο προσωπικό των ΑΣΠ - ΤΣΠ, αυξάνονται κατά 10% τα επιδόματα σε άλλες κατηγορίες προσωπικού και αυξάνονται κάποιες άλλες παροχές σε μικρό ποσοστό.

- Στην Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ καταψηφίστηκε (εκτός από 4 εξαιρέσεις) η πρόταση των συμβούλων της ΕΣΚ στο ΔΣ, για αγώνα με στόχο σύμβαση που να καλύπτει τις απώλειες εισοδήματος, διαχωρισμό του κονδυλίου των επιδομάτων από την αύξηση του βασικού μισθού, δέσμευση για λύση ασφαλιστικών προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ