Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Φέσωσαν" τους πάντες και... εξαφανίστηκαν

Με κατάληψη διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εργάτες επιχείρησης μετάλλου, καθώς οι ιδιοκτήτες της Μ. και Β. Λαμπαδάριος εξαφανίστηκαν χωρίς να τους πληρώσουν

Κατάληψη του εργοστασίου ξεκίνησαν εδώ και μιάμιση βδομάδα οι 28 εργαζόμενοι της μεταλλουργικής επιχείρησης με ιδιοκτήτες τους αδελφούς Μιχάλη και Βασίλη Λαμπαδάριο στον Πειραιά, απαιτώντας να τους καταβληθούν τα χρήματα από το επίδομα άδειας του 1994, οι αποδοχές του τελευταίου μήνα και τα ένσημα των τριών τελευταίων μηνών! Ομως οι ιδιοκτήτες εδώ και 15 μέρες έχουν εξαφανιστεί, καθώς, εκτός από τους εργαζόμενους, διεκδικούν τα χρήματά τους και άλλοι πιστωτές της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι δύο επιχειρηματίες από το 1990 τους δημιουργούν σοβαρά προβλήματα με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και των ενσήμων. Ομως προβλήματα δημιουργούν και σε τρίτους. Μάλιστα για να διαγραφούν τα τεράστια χρέη τους, το 1990 κήρυξαν δόλια πτώχευση της αρχικής τους εταιρίας "Χυτήρια Μιχάλης Λαμπαδάριος ΑΒΕΕ",ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν κανονικά! Μετά την πτώχευση το εργοστάσιο ανήκει πλέον σε... δύο εταιρίες τις οποίες σύστησαν οι δύο αδελφοί. Η πρώτη έχει την επωνυμίαΕΜΒΙΟΜΕΤ στην οποία ως ιδιοκτήτης εμφανίζεται ο... 86χρονος νυχτοφύλακας της πρώην επιχείρησης Κώστας Δημιτσάτος και στη δεύτερη ιδιοκτήτης είναι ο ένας από τους αδελφούς, ο Βασίλης Λαμπαδάριος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ