Σάββατο 8 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Επιχειρείται "εκπαραθύρωση" του προέδρου!

Σήμερα, σε συνεδρίαση της διοίκησης της ομοσπονδίας από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του "ΣΥΝ". Εγχείρημα, που σηματοδοτεί γενικότερες πραξικοπηματικές επιλογές και ρήξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα

Την πραξικοπηματική "εκπαραθύρωση" του ΕΣΑΚίτη προέδρου της ομοσπονδίας εργαζομένων στους κλάδους ένδυσης (ΟΕΚΙΔΕ), Θύμιου Ευθυμίου, θα προτείνουν και θα επιδιώξουν σήμερα, σε συνεδρίαση της διοίκησης της ομοσπονδίας, στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του "ΣΥΝ", σύμφωνα με δηλώσεις τους στην προηγούμενη ολομέλεια της διοίκησης!

Το πρόσχημα που επιστρατεύεται για το εγχείρημα είναι η απαίτηση που πρόβαλαν στο παρελθόν συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ να λειτουργήσει με διαφάνεια το Ταμείο της ομοσπονδίας! Στην πραγματικότητα, όμως, μια τέτοια κίνηση, στο βαθμό που θα προχωρήσει, έρχεται - σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΣΑΚ - να σηματοδοτήσει μια γενικότερη και συντονισμένη επίθεση σε βάρος της ΕΣΑΚ, η οποία δεν μπορεί παρά να έχει ευρύτερες επιπτώσεις συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. "Τυχόν "εκπαραθύρωση" του προέδρου της ΟΕΚΙΔΕ και με δεδομένο ότι η ΕΣΑΚ είναι πρώτη δύναμη στον κλάδο - σημείωναν - θα δείξει ότι επέλεξαν τη ρήξη, ότι θα επιχειρήσουν ένα γενικότερο χτύπημα των δυνάμεων της ΕΣΑΚ, όπου οι συσχετισμοί το επιτρέπουν. Τους ενοχλεί η επιμονή των ταξικών δυνάμεων στον αγωνιστικό δρόμο, η αποφασιστική τους παρέμβαση για έναν τέτοιο προσανατολισμό των συνδικάτων. Να είναι σίγουροι ότι θα εισπράξουν την κατάλληλη απάντηση".

Να σημειωθεί ότι η αναδιάρθρωση του προεδρείου της ΟΕΚΙΔΕ επιχειρείται σε μια περίοδο, που η σύμβαση του κλάδου είναι ανοιχτή και που στους χώρους δουλιάς πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις ενάντια στα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζόμενων, με στόχο την κατάργηση του οχτάωρου, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ