Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΗ δημόσια και ανταγωνιστική

Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και την εξασφάλιση του ανταγωνιστικού της χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Αγορά Ενέργειας, υπογράμμισαν σαν στόχο τα στελέχη της, σε Διήμερο που έγινε την περασμένη βδομάδα

Την παραμονή της ΔΕΗ, κάτω από δημόσιο έλεγχο, με ανταγωνιστικούς όρους στην Ευρωπαϊκή Αγορά Ενέργειας, έθεσαν σαν στόχο τα στελέχη της στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα και στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση και οι προοπτικές της ΔΕΗ. Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ με την αναπροσαρμογή όλων των κλάδων της, τόνισαν σε ομιλίες τους τα περισσότερα στελέχη της επιχείρησης κατά τη διάρκεια διήμερων εργασιών των επικεφαλής όλων των Γενικών Διευθύνσεών της.

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού, τονίστηκε στις διήμερες εργασίες, είναι μονόδρομος για την πορεία της επιχείρησης και πηγάζει απ' την εισαγωγή ανταγωνισμού σε διευρωπαϊκό επίπεδο που βαθμιαία και σταθερά προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα πλαίσια αυτά υπογραμμίζεται η προσπάθεια αναπροσδιορισμού των σχέσεων ΔΕΗ - Κράτους, καθώς εκτιμάται ότι η αυξημένη παρέμβαση του κράτους δρα αρνητικά στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα της Επιχείρησης.

Αναφορικά με το 1994, απ' τις ομιλίες χαρακτηρίστηκε θετικό το κλείσιμο της χρονιάς, παρά την, όπως υπογραμμίστηκε, οικονομική ασφυξία κυρίως λόγω της μικρής, κατά τη ΔΕΗ, αύξησης της τιμής του ρεύματος που ήταν για το 1994 3,1% σε ετήσια βάση και 10% η αντίστοιχη συνολική αύξηση των τιμολογίων. Τέλος, στη συζήτηση για τα Προγράμματα Δράσης της Επιχείρησης υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη για τις εξής προτεραιότητες: 1ον ενίσχυση της οικονομικής θέσης της επιχείρησης, 2ον βελτίωση της αξιοποίησης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, 3ον βελτίωση της παραγωγικότητας και ενεργοποίηση του προσωπικού, 4ον βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πελάτες και 5ον προώθηση του οργανωτικού και λειτουργικού εκσυγχρονισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ