Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Σταματήστε τους αυτοσχεδιασμούς"!

Τα συνδικάτα απορρίπτουν τα σενάρια για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων και ζητάνε εφαρμογή της συμφωνίας για λειτουργία μέχρι τις 3π.μ. το χειμώνα και 4π.μ. το καλοκαίρι

Με αφορμή τις δηλώσεις των υπουργών Δημοσίας Τάξης και Εργασίας Σ. Βαλυράκη και Γ. Σκουλαρίκη για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης, η ΓΣΕΕ,καθώς και τα άμεσα ενδιαφερόμενα συνδικάτα: Ομοσπονδία εργατών στα επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα,Ομοσπονδία θεάματος - Ακροάματος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μουσικών,σε κοινή ανακοίνωσή τους, δηλώνουν την αντίθεσή τους και ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να εφαρμόσουν την κοινή συμφωνία που έχει υπογραφεί στο υπουργείο Εργασίας από όλους τους φορείς, για λειτουργία των κέντρων μέχρι τις 3 π.μ. το χειμώνα και τις 4π.μ. το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, τα επιχειρήματα των υπουργών, για τον μεν Σ. Βαλυράκη ότι δεν μπορεί να αστυνομευτεί η τήρηση του ωραρίου άρα το αφήνει ασύδοτο, για τον δε Γ. Σκουλαρίκη ότι προέχει η διασκέδαση των τουριστών τους θερινούς μήνες, δεν προσεγγίζουν στη σωστή διάσταση το θέμα, το σπουδαιότερο όμως είναι ότι οι δύο υπουργοί "αγνοούν" κοινή απόφαση του πρώην υπουργού Εργασίας των εργαζομένων στα νυκτερινά κέντρα, των μουσικών, των τραγουδιστών, καθώς και των ιδιοκτητών των νυκτερινών κέντρων. Τα συνδικάτα ζητάνε να γίνει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και να σταματήσουν άμεσα τα σενάρια περί απελευθέρωσης των ωραρίων. "Δεν μπορεί- καταλήγουν - ο κάθε νέος υπουργός να αυτοσχεδιάζει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ