Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πολυήμερες εκδηλώσεις για την 1η Μάη

Στόχος: 35ωρο με πλήρη απασχόληση και χωρίς μείωση αποδοχών. Να παραμείνουν στο δημόσιο Σκαραμαγκάς - ΧΡΩΠΕΙ, να επαναλειτουργήσει η Π-Π Γαβριήλ. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων

Με πολυήμερες εκδηλώσεις και με προβολή σε πρώτο πλάνο των προβλημάτων και των αιτημάτων, που αφορούν την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις και την προστασία της δημόσιας περιουσίας από το χωρίς φραγμούς ξεπούλημα, θα τιμήσει την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,σύμφωνα με αποφάσεις που πήρε χθες το απόγευμα σε κοινή σύσκεψη με τα σωματεία - μέλη του. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από την Πέμπτη, 27 Απρίλη, με δίωρη στάση εργασίας 10 έως 12 το μεσημέρι σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα, θα γίνει πανεξόρμηση στα καταστήματα της πόλης για την προπαγάνδιση των εκδηλώσεων και των στόχων των συνδικάτων. Την 1η Μάη, το ΕΚΠ οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και από εκεί πορεία για κατάθεση στεφανιών στο Πασαλιμάνι.Διήμερες εκδηλώσεις, με έκθεση φωτογραφίας και συγκροτήματα από το Σουδάν και το Κουρδιστάν, θα γίνουν στον ηλεκτρικό σταθμό στις 2-3 Μάη.Θα ακολουθήσει καμπάνια για τη συσπείρωση των νέων στα συνδικάτα,με ειδικές εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους που απασχολούνται νέοι, ενώ στις 22 Μάη θα οργανωθεί έκθεση,όπου θα παρουσιαστεί το έργο εργαζομένων καλλιτεχνών στου Πειραιά.

Στους στόχους της Πρωτομαγιάς, τα συνδικάτα προβάλλουν μεταξύ άλλων τα αιτήματα: Καταπολέμηση της ανεργίας με την καθιέρωση 35ωρης πλήρους απασχόλησης τη βδομάδα, χωρίς μείωση των αποδοχών. Υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων από την επίθεση που δέχονται. Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΧΡΩΠΕΙ - όχι στο ξεπούλημά τους. Επαναλειτουργία του "Γαβριήλ". Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων, όπως προβάλλονται από τη Συντονιστική τους Επιτροπή κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ