Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟ-ΠΟ
Απολύσεις - προσλήψεις, σημειώσατε "Χ"

Ενώ ο Οργανισμός ανακοίνωσε την απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων, χτες προχώρησε αιφνιδιαστικά σε προσλήψεις! "Ρουσφετολογικές επιλογές", καταγγέλλει επιτροπή των συμβασιούχων

Στον "αέρα" βρίσκονται οι 3.500 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα συνεργεία διαλογής δελτίων ΠΡΟ - ΠΟ, μετά την απόφαση της διοίκησης του ΟΠΑΠ να απολύσει έναν - άγνωστο ακόμα - αριθμό εργαζομένων, λόγω της μηχανογράφησης της υπηρεσίας. Και ενώ μειώνεται το προσωπικό, χτες προσελήφθησαν αιφνιδιαστικά και νέα άτομα στην εν λόγω υπηρεσία.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη βδομάδα η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως από το Σαββατοκύριακο (15 - 16 Απρίλη) θα εφαρμοστεί το μηχανογραφημένο ΠΡΟ - ΠΟ και επόμενα "θα μειωθούν οι ανάγκες σε εργατικά χέρια", χωρίς να διευκρινίζει πόσοι τελικά θα παραμείνουν στην υπηρεσία, παραπέμποντάς στον "προσεχή μήνα που θα ανακοινωθούν τα ονόματα εκείνων που θα συνεχίσουν να εργάζονται". Μάλιστα, παραθέτει ορισμένα "κοινωνικά" κριτήρια, με βάση τα οποία υποτίθεται ότι θα γίνει η επιλογή. Κριτήρια, που στηρίζονται στα εκκαθαριστικά οικογενειακά σημειώματα της εφορίας, ενώ αποκλείονται, άσχετα από το εισόδημά τους, όσων οι γονείς τους ή οι ίδιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν οποιεσδήποτε εμπορικές επιχειρήσεις (π.χ. ψιλικατζίδικο, περίπτερο κλπ).

Ενώ λοιπόν ο Οργανισμός προχωρά σε απολύσεις, ξαφνικά χθες έγιναν αρκετές νέες προσλήψεις.Οπως καταγγέλλει ο Κ. Γεωργόπουλος,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των συμβασιούχων, "σήμερα (χτες) εμφανίστηκαν αρκετά νέα άτομα που έπιασαν δουλιά για πρώτη φορά. Αυτό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για "ρουσφετολογικές" επιλογές. Παρά τη μηχανοργάνωση, ο Οργανισμός μπορεί να απορροφήσει όλο το προσωπικό. Αν επιμείνουν στην αδιαλλαξία των απολύσεων, τότε ζητάμε να αλλάξουν τα κριτήρια παραμονής και συγκεκριμένα να διαγραφεί η παράγραφος 4 της ανακοίνωσης που εξαιρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι περισσότεροι δουλεύουμε εδώ αρκετά χρόνια, μάλιστα ορισμένοι 20 χρόνια και πάνω. Για όσους απολυθούν, απαιτούμε να δοθούν οι άδειες όλων των χρόνων, χαρτιά απόλυσης, ώστε να δικαιούνται επίδομα ανεργίας, καθώς και τις ανάλογες αποζημιώσεις. Εχουμε προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για τη Μ. Τετάρτη και ταυτόχρονα κινούμαστε και δικαστικώς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ