Τετάρτη 19 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
"Να φύγουν από τον Κόλπο!"

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. -

Να αποχωρήσουν άμεσα τα αμερικανικά στρατιωτικά πλοία από τον Περσικό Κόλπο ζήτησε, χθες, το Ιράν. Η επιθυμία αυτή εκφράστηκε τόσο από τον Ιρανό Πρόεδρο Χασεμί Ραφσαντζανί, όσο και από τον αρχηγό του Ιρανικού στρατού στρατηγό Χασάν Φιρουζαμπαντί.

Οι χώρες του Κόλπου είναι υπεύθυνες και ικανές να διασφαλίσουν την ηρεμία και την ειρήνη στην περιοχή, τόνισε ο Ιρανός Πρόεδρος μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ινδίας, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη. Ο Ραφσατζανί υπογράμμισε ότι η παρουσία ξένων στρατευμάτων οξύνει τα πνεύματα, αντί να εξασφαλίζει την ηρεμία και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, μέσω της παρουσίας των πλοίων τους, προσπαθούν να εμποδίσουν την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη στην περιοχή, την οποία κατατάσσουν στη σφαίρα πολιτικής και οικονομικής τους επιρροής και εκμετάλλευσης.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του στρατηγού Φιρουζαμπαντί, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία της εθνικής ημέρας του ιρανικού στρατού για να θίξει το θέμα. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι χώρες του Κόλπου μπορούν να συνεργαστούν άριστα για να διασφαλίσουν, σε τελική ανάλυση, τα δικά τους συμφέροντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σκιάστηκε, χθες, από τη σύγκρουση στον αέρα δύο αεροπλάνων που έπαιρναν μέρος στη στρατιωτική παρέλαση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας πιλότος και να τραυματιστούν τρεις πολίτες από την πτώση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ