Τετάρτη 19 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Τι "δεν αποκλείει" ο Κόζιρεφ...

ΜΟΣΧΑ. -

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Κόζιρεφ, δήλωσε χτες ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρωσία να καταφύγει στη βία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών που διαμένουν τώρα στις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης, μετέδωσε το Πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ. "Υπάρχουν περιπτώσεις, που η άμεση στρατιωτική επέμβαση θα είναι αναγκαία για την υπεράσπιση των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό", τόνισε ο Κόζιρεφ, μιλώντας σε συνέδριο στη Μόσχα. Σημειώνουμε ότι πάνω από 20.000.000 Ρώσοι κατοικούν στις άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία).

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των Υπηρεσιών της Προεδρίας, Σεργκέι Φιλάτοφ, ανακοίνωσε ότι στην "επιστημονική σύνοδο", που θα διεξαχθεί στις 28 Απρίλη, θα συζητηθεί το θέμα της μεταρρύθμισης στο ρωσικό στρατό, την οποία είχε εξαγγείλει το Φλεβάρη ο Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν στο μήνυμά του προς το έθνος.

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους από 5,8 έως 7,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στις Κουρίλλες, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 100 χλμ. ανατολικά του νησιού Ουρούη και 40 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ