Σάββατο 29 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Παραίτηση μέλους της ανώτατης ηγεσίας

ΠΕΚΙΝΟ. -

Παραιτήθηκε χτες ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, Τσεν Ξι - Τονγκ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ένα σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών που συγκλονίζει την πρωτεύουσα της Κίνας. Λίγες μέρες, πριν, είχε αυτοκτονήσει ο αντιδήμαρχος του Πεκίνου, Ουάνγκ Μπάο - Σεν, που είχε κατηγορηθεί για οικονομικά εγκλήματα. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες αφορούν γνωστή υπόθεση εγκρίσεων ανεγέρσεων ακινήτων, που θεωρούνται από πολλούς σκανδαλώδεις, με προεκτάσεις σε 60 πόλεις της ΛΔΚ.

Ο Τσεν, μέλος και του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ, τέθηκε, μετά την παραίτηση του, σε κατ' οίκον περιορισμό. Το πρακτορείο "Νέα Κίνα" ανακοίνωσε ότι η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος έκανε δεκτή την παραίτηση του Τσεν. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά στην ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που υψηλόβαθμο στέλεχός του παραιτείται αυτοβούλως.

Ο Τσεν Ξι - Τονγκ, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, είχε δώσει σκληρή μάχη για να αποφύγη την παραίτηση τις τελευταίες μέρες, καθώς το όνομά του βρέθηκε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων στις 4 Απρίλη, όταν αυτοκτόνησε ο αντιδήμαρχος του Πεκίνου και στενός του φίλος Ουάνγκ Μπάο - Σεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ