Κυριακή 30 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θεωρείται σαν ένα πρόσφατο θύμα απροσδόκητης ψυχρολουσίας. Πράγματι, στις τελευταίες εκλογές δεν είχε τα αποτελέσματα που λεγόταν ότι προσδοκούσε, δηλ. μια σαρωτική νίκη. Αντίθετα, είχε μια πολύ μέτρια επίδοση, που έδωσε τροφή σε πολλά σχόλια και που, κυρίως, τον ανάγκασε να αποσύρει και το αίτημα των εκλογών τον Ιούνη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το γόητρο του Μπερλουσκόνι έπαθε ζημιά. Φάνηκε καθαρά ότι το κλίμα "από νίκη σε νίκη", που είχε, με διαφόρους τρόπους, δημιουργήσει, ήταν, αναντίρρητα, υπερβολικό και αστήρικτο. Πέρα από κάθε άλλο υπολογισμό, το ως τώρα άφθαρτο φωτοστέφανό του παρουσίασε τις πρώτες ρωγμές.

Από την άλλη μεριά, ο "Καβαλιέρε", ασφαλώς, δεν αποθαρρύνεται. Κατ' αρχήν, έχει καταφέρει να περνά την πολιτική του χωρίς να φθείρεται ο ίδιος, μέσω μιας κυβέρνησης που κάνει ό,τι ήταν έτοιμος να κάνει και αυτός. Δεν είναι τυχαίο ότι, αμέσως μετά τις εκλογές, επανεμφανίζεται το θέμα των συντάξεων, δηλ. της περικοπής τους. Ετσι, ο "Καβαλιέρε" μπορεί ακόμη να περιμένει την ώρα του.

Α. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ