Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αφήστε κάτω το τσίπουρο ΤΟ 'ΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ φαίνεται η

ΤΟ 'ΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ φαίνεται η κυβέρνηση. Κάθε φορά που θέλει να περάσει ένα μέτρο και τα βρίσκει ζόρικα (γιατί εδώ που τα λέμε όλα της τα μέτρα αντιδράσεις βρίσκουν), αρχίζει και μια... διαφημιστική καμπάνια!

***

Κάτι σαν "εκσυγχρονιστικό" και "σοσιαλιστικό" μάρκετινγκ!

***

Ετσι θέλει να κάνει τώρα και με την υπόθεση "Καποδίστριας". Θα επιδιώξει, λέει, να φτάσει στα χωριά που αντιδρούν στις συνενώσεις των δήμων το μήνυμα της εκσυγχρονιστικής αναδιάταξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

***

Φαίνεται πως συνεχίζουν να υποτιμούν την ελληνική επαρχία οι "εκσυγχρονιστές", δεν έχουν πάρει ακόμα το μάθημά τους από την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

***

Ας πάνε λοιπόν. Αν μη τι άλλο, θα δώσει ώθηση η καμπάνια στην αγορά ζαρζαβατικών και οπωροκηπευτικών. Γιατί πώς να το κάνουμε, κάπως θα πρέπει να τους υποδεχτούν οι κάτοικοι.

***

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ παρατραβήξει αυτή η ιστορία με τον εναρμονισμό της ελληνικής νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, κι έχει καταλήξει κωμωδία, ή μάλλον ιλαροτραγωδία...

***

Πρώτα ήταν οι ιστορίες με την απαγόρευση του κοκορετσιού και τώρα ήρθε η ειδική φορολόγηση του τσίπουρου και της τσικουδιάς, τα οποία με τροπολογία του Γιάννου Παπαντωνίου φορολογούνται με δυο κατοστάρικα το χιλιοστό!

***

Οχι τίποτε άλλο, μα τα "καζανέματα" (η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου και τσικουδιάς) αρχίζουν κανονικά σε ενάμισι - δυο μήνες και με τις φορομπηχτικές διατάξεις των κυβερνώντων, πολλά παραδοσιακά καζάνια μικρών παραγωγών δε θα ανάψουν. Κι οι άνθρωποι για προσωπική χρήση το θέλουν, όχι για εμπόριο.

***

Στη Βουλή, μάλιστα, ο υφυπουργός Γ. Δρυς είπε πως η διάταξη δεν έχει... κανένα εισπρακτικό χαρακτήρα, δουλεύοντας προφανώς τον κόσμο!

***

Εκτός πια κι αν η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" έχει ταχθεί... ιδεολογικά υπέρ του "Κουαντρό" και του "Μπαντίντα ντι Κόκο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ