Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απλά... καταγράφουν

Τους "ράμπο" των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης υποτίθεται πως εξαπέλυσε η πολιτική ηγεσία, στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αυτές τις μέρες. Τι κάνουν; Εφαρμόζουν για άλλη μια φορά την προσφιλή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέθοδο της... καταγραφής των αυξήσεων στα δίδακτρα. Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι "εκσυγχρονιστές", σε καθεστώς "απελευθερωμένης αγοράς", άρα και απελευθερωμένων αυξήσεων και στο χώρο της εκπαίδευσης, που η κυβέρνηση επιμένει να θεωρεί εμπόρευμα;

Στο μεταξύ "δηλώσεις που έμειναν δηλώσεις" εξακολουθούν να είναι κυριολεκτικά οι πομπώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί επιβολής νέου πλαφόν φέτος στις αυξήσεις των διδάκτρων, μια και η περίφημη νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται ακόμα στο συρτάρι. Στο μεταξύ, βέβαια, οι σχολάρχες επιβάλουν κανονικότητα αυξήσεις της τάξης του 6,5% - 9,5%, όπως οι ίδιοι δηλώνουν επίσημα, αναγκάζοντας τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μάλλον η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναλάβει το περσινό τερτίπι της. Να ψηφίσει τη σχετική ρύθμιση για τις "περιορισμένες" αυξήσεις γύρω στον επόμενο Μάη και να καλέσει τους γονείς να πάνε να... ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ