Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Βροχή" συσκέψεων στο οικονομικό επιτελείο

Συνάντηση με τον καθηγητή Σπράο είχε χτες ο πρωθυπουργός, που σήμερα θα εξετάσει τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής με τον Γ. Παπαντωνίου

"Βροχή" συσκέψεων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με επίκεντρο τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του 1998, καθώς και την πορεία των σκελών των φετινού προϋπολογισμού και των άλλων οικονομικών μεγεθών, ενώ ο καθηγητής Σπράος είχε χτες και νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο, γνωστός από την προηγούμενη εισήγησή του για την εισοδηματική πολιτική, πρόεδρος της "Επιτροπής για την εξέταση Μακροπρόθεσμης Οικονομικής Πολιτικής", ενημέρωσε τον Κ. Σημίτη για την πορεία της επιτροπής και εξετάστηκε το χρονοδιάγραμμα υποβολής και των νέων εισηγήσεών του.

Στα πλαίσια των κυβερνητικών διεργασιών, χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η έναρξη νέου κύκλου επαφών από την ερχόμενη βδομάδα του Γ. Παπαντωνίου με τους υπουργούς Υγείας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να καταλήξουν στα κονδύλια που θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του 1998 στα εν λόγω υπουργεία. Σημειωτέον ότι τα παραπάνω υπουργεία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού.

Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να συναντηθεί ο Γ. Παπαντωνίου με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για δημοσιονομικά θέματα, αλλά και για την πορεία του πληθωρισμού, ιδιαίτερα μετά την "κόντρα" που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού και της υπουργού Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη αυτή θα συμμετάσχει επίσης ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτσης.

Λίγο αργότερα ο Γ. Παπαντωνίου θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ και εκπροσώπους της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την προωθούμενη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Λόγος γίνεται κατ' αρχήν για 8.000 - 9.000 περίπου ακίνητα που έχουν καταγραφεί και τα οποία θα προωθηθούν για αξιοποίηση μέσω της εκποίησης ή της εκμίσθωσής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ