Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ
η δημόσια - δωρεάν παιδεία

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποιείται το παλλαϊκό συλλαλητήριο, ενάντια στα κυβερνητικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Συγκέντρωση την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου

Την πρώτη συντονισμένη και δυναμική απάντηση στις αντιδραστικές αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας, δίνουν σήμερα εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζόμενοι, με το παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο, κάλεσαν όλο το λαό να δώσει το "παρών" και απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και άλλων παραγόντων να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας την επετηρίδα των εκπαιδευτικών ως το κύριο ζήτημα, επαναβεβαίωσαν ότι θα συνεχιστεί ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύνολο των αντιδραστικών ρυθμίσεων, που επιχειρούν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, εισάγουν τους "νόμους της αγοράς" στην εκπαίδευση, υψώνουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού και ανοίγουν το δρόμο για την αντεργατική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.


ΣΕΛ.  2,    5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ