Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Πρόσωπο με πρόσωπο με τους νέους της μειονότητας

Εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο σε Ξάνθη και Κομοτηνή, με ομιλητή τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Σοφιανό

Τα προβλήματα της νεολαίας της μειονότητας και ιδιαίτερα το πρόβλημα της εκπαίδευσης και των ναρκωτικών που αφορούν το σύνολο της νεολαίας του τόπου, θα αναδείξουν οι οργανώσεις της ΚΝΕ μέσα από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που οργανώνουν το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Οι εκδηλώσεις στόχο έχουν να προκαλέσουν το διάλογο με τους νέους της περιοχής που βιώνουν την εγκατάλειψη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Σάββατο 30 Αυγούστου στον Κένταυρο της Ξάνθης και την Κυριακή στην Κομοτηνή, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, θα καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΝΕ γύρω από τα δύο σημαντικά ζητήματα, της εκπαίδευσης και των ναρκωτικών.

Το προηγούμενο διάστημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην περιοχή, μέσα από εξορμήσεις και άλλες δραστηριότητες προσέγγισαν τη νεολαία της μειονότητας και συζήτησαν μαζί τους για όσα τους απασχολούν. Το πρόβλημα της μόρφωσης, της ανεργίας, της άθλησης και της ψυχαγωγίας. Η κατάσταση στη μειονοτική εκπαίδευση εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλμα. Η πολύ κακή κτιριακή υποδομή, τα μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κυρίως στα ορεινά, η κατά 100% απουσία μειονοτικών δασκάλων αποφοίτων Ανώτατης Ακαδημίας, σε συνδυασμό με τα καινούρια νομοθετήματα που προωθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύουν πως δε θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές

Στο μεταξύ, στην μάχη της ενημέρωσης και της διακίνησης του εισιτηρίου βρίσκονται οι Οργανώσεις της Αθήνας της ΚΝΕ, ενώ οι προετοιμασίες για το κεντρικό τετραήμερο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα πραγματοποιηθεί στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και με κεντρικό σύνθημα "Εχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τον ίδιο εχθρό - μαζί στην αντεπίθεση", έχουν μπει στην τελική ευθεία. Στο μεταξύ, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτή τη βδομάδα είναι οι εξής:

  • Σήμερα:

- Στους Σφακιώτες στη Λευκάδα,με θέμα ο αγώνας κατά των ναρκωτικών.

  • Αύριο, Παρασκευή:

- Στη Λίμνη Ευβοίας με θέμα: "Η νεολαία καταγγέλλει τον ιμπεριαλισμό, παλεύει για τα δικαιώματά της, την ειρήνη, το σοσιαλισμό".

- Στις Θεσπιές Βοιωτίας,με θέμα τα προβλήματα των νέων αγροτών.

- Στο Κερατσίνι,στην πλατεία Λαού,με θέμα το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

- Στο πάρκο της παραλίας Λευκάδας,με θέμα ο αγώνας κατά των ναρκωτικών.

  • Επίσης, από αύριο μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης τουρνουά μπάσκετ αφιερωμένο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
  • Το Σάββατο:

- Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων,με θέμα τα ναρκωτικά.

- Στη Σπάρτη.

- Στους Γόνους Λάρισας.

- Στην παραλία Κορίνθου στη θέση Καλάμια,με θέμα την παιδεία και τα μέτρα Αρσένη. Θα μιλήσει η Ελένη Κατροδαύλη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Την Κυριακή:

- Στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας,με θέμα την ανεργία.

- Στη Βέροια.

- Στο Αίγιο,στο Αθλητικό Γυμνάσιο, τέρμα Μητροπόλεως. Θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος,γραμματέας της ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ.

- Στην Τσαριτσάνη Λάρισας.

  • Το Σάββατο και την Κυριακή:

- Στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.

- Στην Καλαμάτα,με ομιλητή τον Δ. Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • Τη Δευτέρα:

- Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης,με θέμα: "Ειρήνη: Νεανική αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ