Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΜΕΤΑΞΑ"
Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας οι γιατροί
  • Διαφωνούν με την ένταξή του στο σύστημα γενικής εφημερίας
  • Επίσχεση εργασίας γιατρών και προσωπικού στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις τρίωρες στάσεις εργασίας (8-11 π.μ.) οι γιατροί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά", που διαφωνούν με την ένταξη του νοσοκομείου στο σύστημα γενικής εφημερίας. Στην τελευταία γενική συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι αύριο τις στάσεις εργασίας και από τη Δευτέρα να απεργούν κάθε τρεις μέρες που το "Μεταξά" θα εφημερεύει. Μάλιστα, αποφάσισαν να καταλάβουν τα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου και να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Επιστημονικής Επιτροπής και της πενταμελούς της ΕΙΝΑΠ του "Μεταξά", αν ενταχθεί το Νοσοκομείο στο σύστημα γενικής εφημερίας μετατρέπεται σε Γενικό Νοσοκομείο και μειώνονται τα δημόσια ογκολογικά κρεβάτια. Αυτό σημαίνει ότι οι καρκινοπαθείς δε θα βρίσκουν κρεβάτι σε κρατικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και θα αντιμετωπίζονται πλημμελώς στα Γενικά Νοσοκομεία. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους υπόλοιπους ασθενείς, καθώς το "Μεταξά" έχει υποδομή αντικαρκινικού και όχι γενικού Νοσοκομείου.

Οι γιατροί τονίζουν ότι το "Μεταξά" πρέπει να υποστηριχτεί με απαραίτητο προσωπικό και μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου, καθώς και ότι πρέπει να λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς του Καρκίνου για τα Νοσοκομεία του Συγκροτήματος Πειραιά και τις υγειονομικές περιφέρειες που υποστηρίζει. "Με τον τρόπο αυτό - επισημαίνουν - το "Μεταξά" μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά τα νοσοκομεία που εφημερεύουν, αφού οι καρκινοπαθείς υπερβαίνουν το 20-30% των ασθενών τους και αφού ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου με τάση να γίνει πρώτημέχρι το 2000".

  • Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι γιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου και των Κέντρων Υγείας, διεκδικώντας τις δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων δύο μηνών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ζητούν άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Την Τρίτη έκανε γενική συνέλευση και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου που αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των γιατρών, καθώς και το παραϊατρικό προσωπικό δεν έχει πληρωθεί τις δεδουλευμένες υπερωρίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ