Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Γαστρεντερίτιδα από το νερό

Πολλές δεκάδες κάτοικοι της Καστοριάς διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, μετά από μόλυνση του δικτύου ύδρευσης της περιοχής. Ηδη από το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε διακοπή της ύδρευσης μετά την έντονη δυσοσμία που παρατηρήθηκε στο νερό, ενώ από το απόγευμα της Τρίτης άρχισαν να φθάνουν στο Νοσοκομείο τα πρώτα άτομα που είχαν προσβληθεί από τη νόσο. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η πηγή η οποία είχε μολυνθεί από αγωγό λυμάτων που είχε υπερχειλίσει. Ακολούθησε η απόφραξη του αγωγού - είχε κατασκευαστεί το 1986 - ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, βρίσκεται μόλις 5 μέτρα από την πηγή (! ).

Ηδη το δίκτυο ύδρευσης έχει υπερχλωριωθεί προκειμένου να απολυμανθεί από τα λύματα τα οποία, υπολογίζεται, ότι κυκλοφόρησαν στους αγωγούς τουλάχιστον για 3 ώρες. Ο πληθυσμός καταναλώνει μόνο εμφιαλωμένο νερό ή προμηθεύεται αυτό από πηγές που βρίσκονται μακριά από την πόλη.

Στο Νοσοκομείο κρατήθηκαν 50 περίπου άτομα, νεαράς κυρίως ηλικίας, ενώ από χθες το απόγευμα άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των πολιτών της Καστοριάς που έφθαναν στο Νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Δείγματα του νερού απεστάλησαν προς εξέταση στο Νοσοκομείο Κοζάνης και στο Νοσοκομείο Λιμωδών Νόσων Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ