Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ διαστάσεις πήρε χτες η πολιτική σερβοβοσνιακή κρίση. Στο Μπρτσκό και την Μπιγελίνα, Σερβοβόσνιοι πολίτες αντιμετώπισαν... με πέτρες και σανίδες τους ένοπλους Αμερικανούς στρατιώτες των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Το αιματοκύλισμα των διαδηλώσεων αποφεύχθηκε μετά την υποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, ενώ τα επεισόδια πήραν τέλος με τραυματισμό αρκετών ατόμων και από τις δύο πλευρές. Την ίδια ώρα, τα "αληθινά" πυρά της σύγκρουσης μεταφέρονταν στο πεδίο της πολιτικής σκακιέρας... (σελίδα 6).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ φαινόμενο είναι η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος από τις αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας. Την ίδια ώρα το Διεθνές Γραφείο Εργασίας συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση να συνετιστεί με τη Σύμβαση 81 και να εντάξει τις Επιθεωρήσεις κάτω από τον έλεγχο μιας κεντρικής αρχής,αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες από την αλλαγή καθεστώτος (σελίδα 8).

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ μαζικά στην εξάωρη στάση εργασίας, αύριο Σάββατο από τις 6πμ έως τις 12 το μεσημέρι,αντιδρώντας στην πορεία συρρίκνωσης του καταστήματος και στην αυθαιρεσία της διοίκησής του, καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ το επιχειρησιακό σωματείο (σελίδα 9).

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στραμμένο στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής, εξέφρασε χτες την αντίθεσή του στο κυβερνητικό πρόγραμμα των αναγκαστικών συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της γραμματείας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά των αναγκαστικών συνενώσεων(σελίδα 14).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ