Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για ποια κοινωνία;

"Η κοινωνία αγκαλιάζει την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της επετηρίδας"! Οχι, δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για σοβαρότατη δήλωση του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου σε συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που θέλησε έτσι να εμφανίσει την κοινωνία υπέρ των αντιεκπαιδευτικών μέτρων της κυβέρνησης.

Φαίνεται πως ο υπουργός και η κυβέρνησή του, λέγοντας "κοινωνία" εννοούν όλους εκτός από τους δασκάλους, τους καθηγητές, διορισμένους και αδιόριστους, τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, τους μαθητές και πλήθος άλλων συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων που, όχι μόνο, αντιτάχθηκαν στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατάργηση της επετηρίδας, αλλά και που συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στο σύνολο του νομοσχεδίου.

Τώρα, ποια είναι αυτή η... κοινωνία που αγκαλιάζει τα κυβερνητικά μέτρα είναι άξιον απορίας. Καλά θα κάνει, όμως, ο υπουργός να μη μιλάει τόσο εύκολα εξ ονόματος της κοινωνίας, πόσο μάλλον όταν, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι παράγοντες της κυβέρνησης, στην οποία μετέχει, την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ