Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάνθρωπα πειράματα

Και για όσους ενδεχομένως δε συνειδητοποιούν την έκταση και το βάθος των λέξεων "πυρηνική ομηρία" και τους ανυπολόγιστους κινδύνους, που συνεπάγεται η παρουσία των πυρηνικών όπλων, αναφέρουμε μια προχτεσινή, επίσης, είδηση, που αποκαλύπτει - σ' έναν τουλάχιστον βαθμό - την έλλειψη της οποιασδήποτε αναστολής σε όσους κρατούν τα "κλειδιά" των πυρηνικών αυτών όπλων.

Το αμερικάνικο πεντάγωνο πραγματοποίησε 2.400 πειράματα, ανάμεσα στα χρόνια 1944 και 1994, σε στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποβάλλοντάς τα με τον ένα ή άλλο τρόπο στο κίνδυνο ραδιενεργών ουσιών. Η τραγική αποκάλυψη περιέχεται σε έκθεση του ίδιου του αμερικάνικου πενταγώνου. Γεγονός, που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία και μάλλον, οδηγεί σε υποψίες, πως η έκταση - τουλάχιστον - του φαινομένου είναι πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με την έκθεση, εκατοντάδες άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας των ΗΠΑ, είχαν μετατραπεί σε πραγματικά πειραματόζωα των άρρωστων εγκεφάλων της αμερικάνικης ηγεσίας και των πολυεθνικών των πυρηνικών όπλων.

Και, δυστυχώς, τα προαναφερόμενα απάνθρωπα και εγκληματικά αυτά πειράματα δεν ήταν τα μοναδικά. Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το αμερικάνικο υπουργείο Ενέργειας (το οποίο είναι αρμόδιο και για την πυρηνική ενέργεια) διεξήγαγε ανεξακρίβωτο αριθμό πειραμάτων - εν αγνοία τους φυσικά - σε νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και σε χιλιάδες εργάτες ορυχείων ουρανίου, για να ανακαλύψει τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στον άνθρωπο... Μεταξύ των άλλων, τα θύματα των πειραμάτων αυτών υπέστησαν ακόμη και ενέσεις πλουτωνίου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σήμερα παρενέργειες, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ