Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυθαιρεσία στη Ζώνη

Υπεύθυνος συνεργείου συνελήφθη να εκτελεί εργασίες με χρήση φλόγας, χωρίς να έχει πιστοποιητικό γκας - φρι

Εργασίες με χρήση φλόγας, χωρίς να έχει τις απαιτούμενες άδειες, συνελήφθη να εκτελεί ο Φ. Μπαλκάμος,υπεύθυνος του συνεργείου Μπαλκάμος ΟΕ,από όργανα της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου, μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Ο εργολάβος εκτελούσε εργασίες στο φορτηγό πλοίο "Ματθαίος,με σημαία Ονδούρας, στον προβλήτα Καρβουνόσκαλας Κερατσινίου, χωρίς να έχει πιστοποιητικό γκας - φρι. Απασχολούσε πέντε εργαζόμενους, τους οποίους μάλιστα δεν είχε στην κατάσταση προσωπικού. Μαζί με τον εργολάβο συνελήφθη και ο πλοίαρχος του πλοίου Δ. Πάλμος, 65 χρόνων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρο διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι πριν δυο μήνες, μετά από έλεγχο που είχε κάνει η Μεικτή Επιτροπή για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, είχε επιβληθεί στο ίδιο πλοίο, που επισκευαζόταν από τον Φ. Μπαλκάμο,διακοπή εργασιών γιατί παραβίαζε με τον πιο ακραίο τρόπο τη νομοθεσία! Συγκεκριμένα, στο πλοίο δεν υπήρχε πιστοποιητικό γκας - φρι και ήταν γεμάτο υπολείμματα φορτίου. Από τους δέκα εργαζόμενους που απασχολούσε ο εργολάβος, μόνο οι δυο ήταν περασμένοι στην κατάσταση προσωπικού. Ο τεχνικός ασφαλείας δεν ήταν παρών και το βιβλίο υποδείξεών του ήταν κενό. Τότε είχε υποβάλει μήνυση κατά του εργολάβου, του τεχνικού και του πλοιοκτήτη ο τεχνικός επιθεωρητής του ΚΕΠΕΚ Πειραιά. Ωστόσο, όπως συνήθως συμβαίνει, ορίστηκε απλά μια τακτική δικάσιμη, κι έτσι ο εργολάβος συνέχισε απτόητος να εκτελεί παράνομα εργασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ