Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΜΙΝΙΟΝ

Στάση εργασίας αύριο ενάντια στη συρρίκνωση και την τρομοκρατία

Να συμμετάσχουν μαζικά στην εξάωρη στάση εργασίας, αύριο Σάββατο από τις 6μμ έως τις 12 το μεσημέρι,αντιδρώντας στην πορεία συρρίκνωσης του καταστήματος και στην αυθαιρεσία της διοίκησής του, καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ το επιχειρησιακό σωματείο. Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία της Αθήνας να πάρουν μέρος σε σύσκεψη στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, τη Δευτέρα στις 5μμ, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα του καταστήματος και να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξή τους.

Τις "άθλιες ενέργειες της εργοδοσίας του ΜΙΝΙΟΝ, που στράφηκαν ενάντια σε μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου και που είχαν στην ουσία στόχο το σύνολο των εργαζομένων", καταδικάζει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,ο οποίος προσφέρει για την ενίσχυση του σωματείου το ποσό των 100.000 δραχμών. Ο Σύλλογος εκφράζει τη συμπαράστασή του στον "δίκαιο αγώνα των εργαζομένων" και τη στήριξή του στο αίτημα για συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος χωρίς μείωση προσωπικού και χωρίς χτύπημα των εργασιακών σχέσεων.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου καταγγέλλεται ότι οι "μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, στοχεύουν στο να διαλύσουν μια ακόμα βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση στο χώρο του εμπορίου", ενώ σημειώνεται ακόμα: "Η τακτική της τρομοκρατίας, του τραμπουκισμού, του έρποντος φασισμού είναι όπλα της εργοδοσίας ενάντια στον ταξικό, ενωτικό, ορθά προσανατολισμένο αγώνα των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ. Είναι όπλα που τα έδωσε στην εργοδοσία το Μάαστριχτ, η Λευκή Βίβλος, ο "κοινωνικός διάλογος", τα ΤΣΑ και οι πολιτικοί εκφραστές όλων των παραπάνω".

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει σε ανακοίνωσή της και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης,ενώ καλεί τους λογιστές που εργάζονται στο ΜΙΝΙΟΝ να πάρουν μέρος στην εξάωρη στάση εργασίας το Σάββατο. Ακόμα η ΕΕΛΠ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και κύρια το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και το υπουργείο Εργασίας να δώσει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η "πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του σωματείου και των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ", αλλά και "οι μεθοδευμένες ενέργειες της εργοδοσίας, οι οποίες υποβάθμιζαν την επιχείρηση και έθεταν σε κίνδυνο το μέλλον των εργαζομένων της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ