Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι "Ζαπατίστας"

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Χιλιάδες υποστηρικτές και μέλη του Εθνικοαπελευθερωτικού Στρατού των Ζαπατίστας (EZLN) ξεκίνησαν από το "Σαν Κριστομπάλ δε λας Κάσας" με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, όπου προετοιμάζουν μαζική πορεία κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του Προέδρου Ερνέστο Ζεντίγιο σε βάρος των φτωχών ινδιάνικων πληθυσμών της χώρας.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του "EZLN" πάνω από 2.500 διαδηλωτές και μέλη του κινήματος των Ζαπατίστας, με μάσκες στα πρόσωπα και κόκκινες μπαντάνες στο μέτωπο, επιβιβάστηκαν σε δεκάδες λεωφορεία για τη μεγάλη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για αύριο σε κεντρικό σημείο της μεξικάνικης πρωτεύουσας.

Οι Ζαπατίστας ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ινδιάνικων πληθυσμών και την απομάκρυνση 25.000 μέχρι 40.000 ομοσπονδιακών στρατευμάτων από την επαρχία Τσιάπας. Θα πραγματοποιήσουν μαζική συγκέντρωση την Παρασκευή, οπότε αρχίζουν οι εφταήμερες κινητοποιήσεις στην Πόλη του Μεξικού.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας "Λα Χορνάδα", επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας, υποστήριξε ότι χιλιάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να ελέγξουν την πορεία των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι Ζαπατίστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ