Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Εκρηξη βόμβας προκαλεί πολιτικές αναταράξεις

ΜΙΝΣΚ.-

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν χτες αλληλοκατηγορίες σχετικά με την έκρηξη βόμβας που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίριο της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας. Η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη στον τοίχο του δικαστηρίου της συνοικίας "Σοβιέτσκι", στο κεντρικό Μινσκ, εξερράγη γύρω στις 6 το πρωί τοπική ώρα. Την ώρα της έκρηξης το κτίριο ήταν άδειο και γι' αυτό δεν υπήρξαν θύματα. Το κρατικό ραδιόφωνο της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν "πολιτική προβοκάτσια της αντιπολίτευσης".

Αργότερα χτες, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στα γραφεία της εφημερίδας "ΙΜΙΑ" ("ΟΝΟΜΑ"), αναλαμβάνοντας την ευθύνη της βομβιστικής ενέργειας εκ μέρους του μυστηριώδους "Απελευθερωτικού Στρατού της Λευκορωσίας". Η ίδια οργάνωση είχε πρωτοεμφανιστεί στις αρχές του χρόνου, υποστηρίζοντας πως αυτή τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε αγωγό φυσικού αερίου. Ωστόσο, τίποτε άλλο δεν είναι γνωστό για την οργάνωση αυτή.

Στο μεταξύ, ο Γκενάντι Καρπένκο, ένας από τους ηγέτες της εθνικιστικής αντιπολίτευσης, δήλωσε πως η βόμβα ήταν προβοκάτσια της κυβέρνησης. "Οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης Λουκασένκο θα συνεχιστούν, με εκρήξεις, ψέματα και διαβολές για να υποταχθούν οι διαφωνούντες", είπε ο Καρπένκο σε τηλεφωνική συνέντευξη στο "Ασοσιέιτεντ Πρες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ