Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σκάνδαλο πριν την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού τηλεπικοινωνιών

ΚΑΜΠΕΡΑ.-

Τις πληροφορίες που εμπλέκουν τη γιαπωνέζικη χρηματιστηριακή εταιρία "ΝΤΙΑΒΑ" (Daiwa) να έχει εμπλακεί σε σκανδαλώδεις προσπάθειες πώλησης του κρατικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών "ΤΕΛΣΤΡΑ" αποφάσισε χτες να διερευνήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών, Τζον Φάχεϊ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα δημοσιεύματα εφημερίδων που φέρουν τη γιαπωνέζικη εταιρία (που έχει αναλάβει την ιδιωτικοποίηση της "ΤΕΛΣΤΡΑ" - μέσω της πώλησης του 1/3 των μετοχών) να έχει παρανόμως καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά σε πελάτη του οργανισμού τηλεπικοινωνιών, ως αποζημίωση για απώλειες που σημειώθηκαν από τις συναλλαγές μετοχών στο χρηματιστήριο.Η οικονομική ημερήσια εφημερίδα "Αυστραλιανή Οικονομική Επιθεώρηση" δημοσίευσε πρώτη τις παραπάνω πληροφορίες, επικαλούμενη ως τεκμήριο, έρευνες που διενήργησε η Γενική Εισαγγελία του Τόκιο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδιάζει την πώληση του ενός τρίτου των μετοχών της "ΤΕΛΣΤΡΑ" το Νοέμβρη, προσδοκώντας σε κέρδη που κυμαίνονται στα 9 δισ. αμερικάνικα δολάρια. Η "Daiwa" έχει αναλάβει την πώληση των μετοχών του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού κυρίως σε ΗΠΑ και Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ