Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Αντιδράσεις της ΕΕ για την αποχή των Κροατών...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Σε έντονους τόνους αντέδρασε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την απόφαση της μεγαλύτερης πολιτικής παράταξης των Κροατών της Βοσνίας να μποϊκοτάρει τις δημοτικές εκλογές και ετοιμάζεται να ασκήσει πιέσεις για να αλλάξουν γνώμη.

"Καταγγέλλουμε έντονα την απόφαση των Κροατών να μην πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές. Εκτιμούμε ότι αυτό αποτελεί παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον", δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Λούζεβις βαν ντερ Λάαν, αναφερόμενη στην προχτεσινή ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος της Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης (HDZ) ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές. Η ίδια αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Επιτροπή εξετάζει μέτρα μαζί με τα άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στους Κροάτες να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Την ίδια ώρα στην Μπάνια Λούκα, η πρόεδρος της "Σερβικής Δημοκρατίας" Μπιλιάνα Πλάβσιτς κατηγόρησε τους αντιπάλους της, πολιτικούς ηγέτες του Πάλε, ότι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα με την προχτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας (!).

"Ναι! Αυτό ήταν το σχέδιο", δήλωσε η Πλάβσιτς σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε αν η αποτυχημένη προχτεσινή συγκέντρωση των οπαδών του Ράντοβαν Κάρατζιτς στην πόλη ήταν μια "συγκαλυμμένη απόπειρα πραξικοπήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ