Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν πληρώθηκαν και απεργούν

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής απεργούν στις 16 Σεπτέμβρη

Απλήρωτοι είναι εδώ και ενάμιση μήνα οι 350 εργαζόμενοι στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής με έδρα την Αθήνα, καθώς δεν έχει καλυφθεί το έλλειμμα των 800 εκατ. δραχμών, που παρουσιάζει το Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο έκαναν γενική συνέλευση και αποφάσισαν 24ωρη απεργία για την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη, καθώς και νέα γενική συνέλευση για τις 18 του μήνα. Εκτός από την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα αναδρομικά από την ισχύ του νέου μισθολογίου, ποσόν που ισοδυναμεί με ενάμιση μισθό.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, για το 1997 είχε εγκριθεί ποσόν 1 δισ. για μισθολογικά και λειτουργικές δαπάνες, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες χρειάζονται 2 δισ. δραχμές. Για το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε μετά τη διακοπή των προγραμμάτων Κοινωνικού Αποκλεισμού, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας είναι ενήμερη από την αρχή του χρόνου.

  • Το Θεραπευτήριο της Λέρου επισκέφθηκε την Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Μ. Σκουλάκης.Σε χτεσινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Θεραπευτήριο εξακολουθεί να βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο από πλευράς ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Συζητήθηκε η ανάπτυξη του προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και καταγράφηκαν οι ανάγκες του Θεραπευτηρίου, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να ενσωματωθεί στο νέο 10ετές "Ψυχαργώς".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ