Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το δράμα του Μαραντόνα

Ενώ όλα έδειχναν ότι η "θυελλώδης" καριέρα του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε φτάσει οριστικά στο τέλος της, η απόφαση ενός δικαστηρίου της πατρίδας του δίνει στον εκκεντρικό άσο το δικαίωμα να επιστρέψει στα γήπεδα. Ο δικαστής Κλαούντιο Μπονάντιο διέταξε την Ομοσπονδία της Αργεντινής "να μην επιβάλει οποιαδήποτε ποινή ώσπου οι έρευνες που διεξάγονται προχωρήσουν σε τέτοιο σημείο ώστε να έχει αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό σχετίζεται με τον ίδιο τον παίκτη".

Εφόσον η Ομοσπονδία της Αργεντινής υπακούσει την εντολή του δικαστή, ο Μαραντόνα μπορεί να λάβει μέρος κανονικά σε μερικά παιχνίδια της Μπόκα Τζούνιορς για το πρωτάθλημα της χώρας, παρότι διαπιστώθηκε μετά από την εξέταση και των δύο δειγμάτων του ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν λάβει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος με την Μπόκα Τζούνιορς εναντίον της Αρζεντίνος Τζούνιορς. Οπως είναι γνωστό, ο Μαραντόνα τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό από την Ομοσπονδία της Αργεντινής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο "Ντιεγκίτο" δεν παρουσιάστηκε προχτές στην Ομοσπονδία για να απολογηθεί, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί ως μέρος της διαδικασίας για την επιβολή της οριστικής ποινής αποκλεισμού στον ποδοσφαιριστή. Αντ' αυτού, στην ειδική πειθαρχική επιτροπή παρουσιάστηκαν ο μάνατζέρ του και οι δικηγόροι του, ενημερώνοντας τους παράγοντες της Ομοσπονδίας για την απόφαση του πελάτη τους να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας την άρση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί μέχρις ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο ίδιος ο Μαραντόνα ορκίστηκε "στη ζωή των παιδιών του" ότι δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και κατηγόρησε τους εχθρούς του ότι "κινήθηκαν υπογείως για να αλλοιώσουν τα δείγματα και να παραποιήσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου" στον οποίο υποβλήθηκε. Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αργεντινή μία μαγνητοφωνημένη συζήτηση δύο αγνώστων ατόμων, τα οποία σχεδίαζαν να χορηγήσουν ναρκωτικά στον Μαραντόνα εν αγνοία του, ενώ οι δικηγόροι του παίκτη έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τη διεξαγωγή ελέγχου DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δείγματα που εξετάστηκαν ανήκουν πράγματι στον πελάτη τους. Το αίτημα τους έγινε ήδη δεκτό και τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου θα γίνουν γνωστά σε δύο βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ