Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολυτέλεια ο εφησυχασμός

Αναμενόμενη ήταν η επίθεση των κατασκευαστών συνειδήσεων και η πλημμύρα των γκάλοπ, που εμφανίζουν τον Κ. Σημίτη και το κυβερνών κόμμα "ανεβασμένο" μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα στο κλίμα των "προσδοκιών" και των "εθνικών αυταπατών" που καλλιεργήθηκε - τις "προσδοκίες" ενισχύουν και οι... "αισιόδοξες" δηλώσεις Παπαντωνίου για τον "πακτωλό" των 8 τρισ. δρχ. που θα εισρεύσει από το πακέτο Σαντέρ - βρήκαν την ευκαιρία να "δείξουν" ότι τάχα η κυβέρνηση πάει καλά και ούτε λίγο - ούτε πολύ ο λαός επιδοκιμάζει την πολιτική της! Ο Κ. Σκανδαλίδης έσπευσε να μιλήσει για "εμπιστοσύνη και στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης".

Φυσικά τη δουλιά τους κάνουν και εμφανίζουν την επιθυμία τους για πραγματικότητα. Ομως, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι η "ισχυροποίηση" της κυβέρνησης Σημίτη αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων, κυρίως στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και το ασφαλιστικό σύστημα, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ηδη την επόμενη βδομάδα ξεκινά εκ νέου ο "κοινωνικός διάλογος" - απάτη με ξεκαθαρισμένους στόχους και σαφή επιδίωξη για άμεσα αποτελέσματα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την πολυτέλεια του εφησυχασμού και των αυταπατών. Ο χειμώνας της νεοφιλελεύθερης επέλασης είναι μπροστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ