Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφοπλιστής δικάζεται για ναυάγιο

Για ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια δικάζονται αύριο ο εφοπλιστής Κ. Κομνηνός και στελέχη της εταιρίας του

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια,δικάζονται αύριο Πέμπτη, στο Α Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά,ο Κ. Κομνηνός,εφοπλιστής - πρώην πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου και μέλος της Ενωσης Εφοπλιστών - ο Ν. Νιουνιούσκος,αρχιμηχανικός, και ο Α. Ράπτης,διαχειριστής, νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας "Ιντερνάσιοναλ Ρίφερ Σέρβις",σχετικά με τη βύθιση του πλοίου "Αρκτικ Ρίφερ",που στοίχισε τη ζωή σε 17 ναυτικούς, ανάμεσα στους οποίους και 4 Ελληνες. Το πλοίο βυθίστηκε την 1/1/94 στη θαλάσσια περιοχή 160 ναυτικά μίλια ΝΑ του Μιχαζάκι Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη, που διατάχθηκε από τακτικό ανακριτή του Πειραιά, αφορμή της βύθισης ήταν η βίαιη και αιφνίδια αποκόλληση τμήματος πλευρικού ελάσματος, το οποίο είχε τοποθετηθεί στη διάρκεια επισκευής στο αμπάρι Νο 3, αφού η εργασία δεν εκτελέστηκε με τους κανόνες της ναυπηγικής τέχνης και αιτία ήταν η κακή ποιότητα της εργασίας. Συγκεκριμένα, το απαιτούμενο μέγεθος του ελάσματος ήταν 16 τ.μ. και αυτό που τοποθετήθηκε μόλις 6 τ.μ. Τμήμα από το έλασμα αυτό ξεκόλλησε, με αποτέλεσμα δυο μέρες μετά τον απόπλου να μπουν νερά και μετά να βυθιστεί το πλοίο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το με σημαία Κύπρου φορτηγό - ψυγείο πλοίο ήταν φορτωμένο με φασόλια και είχε προορισμό τη Βενεζουέλα. Η ηλικία του ξεπερνούσε τα 23 χρόνια. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας μετά το ναυάγιο υποστήριζε ότι το πλοίο ήταν σε άριστη κατάσταση και απέδιδε τα αίτια του ναυαγίου στις κακές καιρικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ